NOVE MERE U CRNOJ GORI: Važiće narednih 7 dana, ovo morate da ZNATE ako planirate put kod KOMŠIJA!
Ilustracija, Foto: Profimedia

MERE

NOVE MERE U CRNOJ GORI: Važiće narednih 7 dana, ovo morate da ZNATE ako planirate put kod KOMŠIJA!

Navodi se da uprkos povoljnoj epidemiološkoj situaciji, ostaje snažna preporuka za nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, kao i svim drugim mestima gde je prisutna veća grupa ljudi

Objavljeno:

U Crnoj Gori narednih 14 dana neće biti obavezno nošenje zaštitnih maski u organima državne uprave, trgovinama, aerodromima, železničkim, autobuskim stanicama i benzinskim pumpama, saopšteno je iz Vlade u tehničkom mandatu.

“Ukida se obaveza nošenja zaštitnih maski u državnim organima, organima državne uprave, organima uprave, organima lokalne samouprave, javnim ustanovama i drugim subjektima koji vrše javna ovlašćenja u kojima se neposredno pružaju usluge građanima”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da se obaveza nošenja maski ukida i u objektima u kojima se obavlja trgovina prehrambene robe – marketi, supermarketi, hipermarketi, uključujući zelene pijace i štandove i tezge u zatvorenom prostoru, kao i u zatvorenim delovima aerodroma, železničkim i autobuskim stanicama, kao i benzinskim pumpama.

Navodi se da uprkos povoljnoj epidemiološkoj situaciji, ostaje snažna preporuka za nošenje zaštitnih maski u zatvorenim prostorima, kao i svim drugim mestima gde je prisutna veća grupa ljudi.

1 / 4 Foto: Profimedia

"Ova preporuka posebno se odnosi na hronične bolesnike, starija lica i imunokompromitovane osobe", naveli su i upozorili da dalji razvoj epidemiološke situacije može da utiče na izmenu postojećih mera.

Bonus video:

04:47

BRZE VESTI 26.08.2022. 17:55

(Espreso/CDM)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.