VERICA MARAŠ SASLUŠAVANA SEDAM SATI! Evo za šta se tereti bivša
Verica Maraš, Foto: Printscreen YT/Mehanizam TV

kazna

VERICA MARAŠ SASLUŠAVANA SEDAM SATI! Evo za šta se tereti bivša

Pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja su juče oko 12 sati priveli Maraš na saslušanje u njihove prostorije, nakon čega je odvedena u zgradu policije gde je bila zadržana do saslušanja pred specijalnim tužiocem

Objavljeno:

Nakon nešto više od sedam sati završeno je saslušanje bivše izvršne direktorke kompanije "13. jul - Plantaže" Verice Maraš u Specijalnom državnom tužilaštvu. Njoj je određeno zadržavanje do 72 sata.

Ona je u ovu instituciju stigla jutros nešto pre 9 sati, gde je bila saslušana zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja u privrednom poslovanju državnom budžetu pričinila štetu veću od 5.000.000 evra.

Nju je saslušao specijalni tužilac Vukas Radonjić.

Maraš su juče uhapsili pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala, Specijalnog policijskog odeljenja, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, a u nastavku predmeta „Plantaže“.

- Ona se sumnjiči za krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju. Procenjena vrednost štete koja joj se stavlja na teret je preko pet miliona evra - saopšteno je juče iz Uprave policije.

Verica Maraš
foto: Printscreen YT/Mehanizam TV

Pripadnici Specijalnog policijskog odeljenja su juče oko 12 sati priveli Maraš na saslušanje u njihove prostorije, nakon čega je odvedena u zgradu policije gde je bila zadržana do saslušanja pred specijalnim tužiocem.

Nalog za njeno hapšenje izdao je specijalni tužilac Vukas Radonjić u okviru istrage tokom koje su 11. jula uhapšeni nekadašnji predsednik i članovi Odbora direktora Plantaža Veselin Vukotić, Božo Mihailović, Đorđije Rajković, Sead Šahman i Duško Perović.

Tada je uhapšena i Anica Hajduković koja je nakon saslušanja u Tužilaštvu puštena da se brani sa slobode.

Još tada je saopšteno da istraga nije završena i da će biti proširena na još neke osobe.

- Specijalnom policijskom odeljenju je dat obavezujući nalog za hapšenje V. M. zbog postojanja osnova sumnje da je, u saizvršilaštvu, učinila krivično delo zloupotreba položaja u privrednom poslovanju - saopštio je tužilac Radonjić.

Direktorski staž dug 29 godina

Verica Maraš je funkciju izvršne direktorke Plantaža obavljala od 2008. do 2020. godine. Bila je zaposlena u kompaniji od 1985. godine, 17 godina je obavljala funkciju finansijskog direktora, a na poziciji izvršne direktorke kompanije bila je u periodu od 2008. do 2018. godine, nakon čega joj je produžen menadžerski ugovor za period od pet godina.

Međutim, sa te funkcije je razrešena u oktobru 2020. godine na lični zahtev iz, kako je saopšteno tada iz Plantaža, objektivnih razloga jer je ,,vođena interesima kompanije i novonastalim okolnostima“.

Bonus video:

05:01

BRZE VESTI 25.08.2022. 15:55

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.