IDENTITET "BALKANSKOG AL KAPONEA" UTVRĐIVALE 3 DRŽAVE: Hrvatska želi da mu sudi za falsikovanje dokumenta!
Ivan Vujović, Foto: MUP

UHAPŠEN!

IDENTITET "BALKANSKOG AL KAPONEA" UTVRĐIVALE 3 DRŽAVE: Hrvatska želi da mu sudi za falsikovanje dokumenta!

Nadležni u Hrvatskoj obavestili su Srbiju da žele da mu sude zbog falsikovanja dokumenata, a tek nakon izdržavanja kazne zatvora da ga isporuče našoj zemlji

Objavljeno:

Državljanin Crne Gore Ivan Vujović (35) za kojim je Interpol Srbija raspisao međunarodnu poternicu za pokušaj ubistva Darka Bulatovića u avgustu 2016. godine, uhapšen je na području Hrvatske i nalazi se u ekstradicionom pritvoru.

Kako "Telegraf.rs" saznaje, nadležni u Hrvatskoj obavestili su Srbiju da žele da mu sude zbog falsikovanja dokumenata, a tek nakon izdržavanja kazne zatvora da ga isporuče našoj zemlji.

- Vujović je više od šest godina bio u bekstvu. Uhapšen je u Hrvatskoj nakon što su mu posle saobraćajne nesreće ispala falsifikovana dokumenta. S obzirom da je imao nekoliko lažnih identiteta pravi su utvrđivale - Srbija,Hrvatska i Crna Gora. Tada je zaključeno da je reč o Ivanu Vujoviću- kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Prema pisanju hrvatskih medija, Vujović je u Zagreb je došao iz Pule radi dogovorene plastične operacije, takođe pod lažnim imenom, jer je nameravao, osim identiteta, da promeni i fizički izgled kako bi nastavio svoje "igrokaze" s policijom. Čovek čiji je dosije, kako su pisali crnogorski i srpski mediji, "debeo kao Biblija" dosada je nekoliko puta uspeo da umakne policiji i pravosuđu - bilo fizičkom snagom, bilo lukavošću, ali i koristeći "insajdere", što je učinio prilikom jednog od begova iz zatvora.

Ivan Vojić
foto: MUP

Pokušaj ubistva

U trenutku pucnjave na Darka, inače sina tadašnjeg direktora Superlige Vladimira Bulatovića, Vujović je bio odbegli robijaš za kojim je tada bila raspisana poternica Crne Gore pod kodnim nazivom "BPBLOK".

On je 24. decembra 2015. godine pobegao iz zatvora u Bijelom Polju u kojem je bio zbog ubistva Radomira Savovića koje je počinio 2008. godine, a trebalo je da robija 14 godina. Tada je pobegao u Srbiju, odnosno, Beograd, a njega su uočile kamere po našoj prestonici.

"Za dlaku" je izbegao hapšenje u januaru 2016. godine u Beogradu tako što je promenio mesto boravišta, a nekoliko meseci kasnije zapucao je kafiću u centru grada. Naime, Vujović je u baru bio sa svojom ekipom, a Bulatović sa svojim društvom. Ivan je maltretirao devojke koje su bile gošće kafića, a Darko je pokušao da ih odbrani. Došlo je do svađe, a Vujović je potom pucao u Bulatovića i pobegao. Teško povređenog Darka prijatelj je odvezao u Urgentni centar.

Nakon što je uhapšen, pretresen je njegov stan i vozilo koje je koristio, te je nađena veća količina novca i više falskifikovanih dokumenata. On je predat pritvorskom nadzorniku nakon čega će verovatno biti doveden kod sudije za istragu radi određivanja istražnog zatvora zbog izručenja Srbiji.

Ivan Vujović
foto: Printscreen/Facebook

Beg iz zatvora

Vujović, inače rodom iz Podgorice, prošle godine u decembru pušten je iz crnogorskog zatvora nakon što je odslužio kaznu za ubistvo Radomira Savovića. Njega je odmah po izlasku iz zatvora ga dočekala policija i privela, radi dodatnih provera.

Uprkos proveri, policajci nisu primetili da je Srbija još pre šest godina za Vujovićem raspisala poternicu zbog pokušaja ubistva u Beogradu.

Inače, beg iz zatvora mu je bio gotovo filmski, jer je jednom pravosudnom policajcu oteo pištolj te je potom preteći pištoljem svima oko sebe izašao na glavni ulaz zatvora gde su ga čekali pomagači u automobilu. Nakon bega se uglavnom skrivao po Beogradu.

U jednom trenutku je lociran i bio je opkoljen, ali na kraju je napao policajce pa je uspeo da pobegne. Uhapšen je u novembru 2016. blizu nemačko-holandske granice te izručen Crnoj Gori. Zbog bega iz zatvora, u odsustvu je bio osuđen na 37 meseci zatvora, a kako mu se sudilo dok je bio u begu, kasnije je tražio da mu se ponovo sudi za to. U zatvoru je često upadao u sukobe s drugim zatvorenicima, pa ga je 2012. jedan zatvorenik pokušao da ubije zašiljenom kašikom. Na sudu je završio i zbog pretnji policajcima.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.