"CETINJE VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTO": Policajci plakali nad MRTVOM DECOM, horor koji nikad neće ZABORAVITI!
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/MediaBiro

tragedija kakvu crna gora ne pamti

"CETINJE VIŠE NIKADA NEĆE BITI ISTO": Policajci plakali nad MRTVOM DECOM, horor koji nikad neće ZABORAVITI!

Pre sedam dana, negde posle 15 časova Borilović je zakucao na vrata svojih podstanara - porodice Martinović

Objavljeno:
  • 1

"Prošlo je tačno nedelju dana otkada je Vuk Borilović nemilosrdno ubio naše komšije. Tu tragediju nećemo nikada zaboraviti i sasvim smo sigurni da Cetinje nikada više neće biti isto" rekla je Vesna Božović koja živi na samo 300 metara od kuće gde je Borilović ubio njenih 10 suseda.

Pre sedam dana, negde posle 15 časova Borilović je započeo svoj krvavi pir. Zakucao je na vrata svojih podstanara - porodice Martinović i uperio pušku u dva dečaka - starosti 11 i osam godina. Uplašena deca pokušala su da se sakriju iza vrata, ali Borilović je zapucao. Kroz prozor je ugledao njihovu majku Natašu i upucao je i nju. S terase ju je opsovao i krenuo dalje u krvavi pohod... Baš tog dana se upisao u istoriju Crne Gore kao jedan od nejvećih zlikovaca.

Borilović je ubio ukupno 10 osoba, a ranio još šest. U razmeni vatre s policijom i meštaninom Nenom Kaluđerovićem primio je pet hitaca. Čiji hitac ga je ubio i prekinuo njegov ubilački pohod, još nije utvrđeno.

1 / 8 Foto: Printscreen/youtube/MediaBiro

Stravične scene nevino ubijene dece i ostalih žrtava u cetinjskom naselju Medovina teško su podneli i najiskusniji istražitelji. Plakali su gledajući horor koji je napravio pomahnitali ubica. Suze nisu mogli da zadrže ni inspektori sa višedecenijskim iskustvom, zbog čega je i uviđaj trajao mnogo duže nego što je uobičajeno. Ono što su videli, kažu, dok su živi neće moći da zaborave.

Sve je bilo kao u filmu. Bio je to jedan običan dan i ništa nije slutilo na ovakvu tragediju, kada sam začula rafale napolju. Jako sam se plašila da izađem napolje. Ne znam kome je teže posle svega. Da li porodici žrtava ili Vučkovim potomcima. Svi treba da žive sa ovim bolom i strahotom koja nas je zadesila", rekla je Vesna.

Koliko je tačno hitaca Borilović ispalio u svoje žrtve još nije javno poznato. Ono što, pak jeste, je da je većinu svojih žrtava ovaj, inače iskusni lovac, pogodio u predelu glave. Preživeli su oni koje je pogodio u druga mesta.

Bio čudan i ponašao se paranoično

Vuk Borilović
Vuk Borilovićfoto: Facebook

Borilović je, ispričali su nakon masakra, ljudi iz njegovog okruženja, danima bio čudan. Ponašao se drugačije, paranoično, verovao je da mu komšije bacaju mađije, pričao je da je postavio kamere da bi video ko mu to radi. Utvrđeno je da nikakvih kamera nema.

Ranjeni su još u bolnicama, oporavljaju se od užasa koji su, srećom, preživeli i uče kako će da žive bez najbližih koje je Borilović svirepo ubio.

Borilovićeve žrtve sve su sahranjene, bol u srcima porodica je nemerljiv. Borilovićevo telo sahranjeno je na tajnoj lokaciji.

Na tajnoj lokaciji je i njegova supruga, deca i najbliža porodica - policija ih čuva zbog straha od krvne osvete.

Borilovićeva žena, koju je odvezao do primorja nekoliko dana pre masakra, rekla je da je primetila da se ponaša drugačije, ali da ovako nešto nikada nije mogla ni da nasluti.

Kobnog dana, Borilović je, na sugestiju prijatelja, imao pregled kod psihijatra. Na njega nije otišao. Umesto toga uzeo je pušku i pomahnitalo je krenuo da puca od kuće do kuće kroz svoje naselje. Da nije zaustavljen, ko zna koliko bi još žrtava bilo...

(Espreso / 24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media