OVO SU 4 OSOBINE KOJE POSEDUJE UBICA S CETINJA: Kriminolog opisao psihološki profil Vuka Borilovića! (FOTO)
Cetinje, Foto: Printscreen/youtube/MediaBiro

AGRESIVAN

OVO SU 4 OSOBINE KOJE POSEDUJE UBICA S CETINJA: Kriminolog opisao psihološki profil Vuka Borilovića! (FOTO)

Motiv ubistva nije poznat, ali je kriminolog i psiholog otkrio kako otprilike izgleda psihološki profil masovnog ubice sa Cetinja...

Objavljeno:

Vuk Borilović ubio je 10 sugrađana u petak, a ranio njih šest pre nego što je i sam ubijen.

Tokom krvave drame iz lovačke puške nasumično je pucao u podstanare, komšije, zatim ekipu Hitne medicinske pomoći i pripadnike policije koji su došli na mesto pucnjave, ali i prolaznike.

Zasad motiv masovnog ubistva nije poznat, a kriminolog i psiholog prof. dr Dobrivoje Biba Radovanović, je za "24sedam" govorio o psihološkom profilu masovnog ubice. On otkriva da su četiri osobine dominantne, kako bi se neka osoba mogla tako klasifikovati: izražena agresivnost, impulsivnost, narcisoidnost i manipulativnost.

On kaže i da se masovne ubice razlikuju, jer nekada je razlog za masakr duševna bolest, a nekada okidač može biti nečije stanje, odnosno reakcija na određenu situaciju. Možemo to klasifikovati i kao bes, koji nikako ne može biti kategorisan kao psihička bolest. Ipak o rekacijama u stanju besa mnogo toga govori struktura ličnosti, koja zapravo ponovo može ukazivati da li je kod neke osobe ona urušena.

Vuk Borilović
foto: Facebook

"Kada je reč o masovnim ubicama koje nisu teroristi, možemo govoriti o nekoliko različitih povoda za masakr: osveta, sukob, korist, ali i psihološko pucanje. Nisam previše upućen u slučaj koji se dogodio na Cetinju, ali po infromacijama koje su kružile po medijima, ne verujem da je Vuk Borilović bio duševni bolesnik, jer sam siguran da bi se to ranije videlo u odnosu njega i okoline", navodi Radovanović.

On je dodao i da je moguće da je neki problem u odnosu sa osobama koje je ciljano otišao da ubije izazvao u njemu poriv za tim zlodelom, ali da su ostali nastradali vrlo verovatno bili žrtve rasplamsanog besa i velike impulsivnosti.

1 / 12 Foto: Facebook

"To što je Borilović ubijao ljude koje zna, a ne nepoznate ljude, vrlo jasno ukazuje da nije došlo do psihološkog pucanja, već da su se njegove reakcije na određene probleme otrgle kontroli. Naravno, ovo ne znači da je on bio psihički normalan, ali ipak se pre može govoriti o lošoj unutrašnjoj strukturi osobe, nego o duševnom bolesniku", rekao je Biba Radovanović. Takođe, u prilog ovoj teoriji govori i podatak da je Vuk počinio zločin tek nakon što je sklonio ženu i decu u drugi grad, što ukazuje da je imao plan.

(Espreso / 24/7)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.