REŠENA MISTERIJA 4 MINUTA RAZLIKE U POZIVIMA: Crnogorska policija opisala šta se dešavalo tokom MASAKRA NA CETINJU
Ilustracij, Foto: Facebook

objasnili

REŠENA MISTERIJA 4 MINUTA RAZLIKE U POZIVIMA: Crnogorska policija opisala šta se dešavalo tokom MASAKRA NA CETINJU

Kako su naveli, utvrđeno je odstupanje od četiri minuta i 35 sekundi, te da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15:27 i 24 sekunde

Objavljeno: 00:02h

Službenici Odeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije su utvrdili da uređaj registrafon koji se nalazi u Odeljenju bezbednosti Cetinje ima satelitsko odstupanje od +4 minuta i 35 sekundi.

Utvrđeno je da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15.27 i 24 sekunde, a koji je trajao 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15.22 i 49 sekundi.

To su saopštili iz Uprave policije povodom navoda građanina da je prvi poziv uputio policiji u 15.22 časova.

- Obaveštavamo javnost da je Uprava policije, radi utvrđivanja tačnog činjeničnog stanja, a shodno i ranijoj najavi, preko Odeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije izvršila detaljne provere poziva i registrofona - navodi se u saopštenju.

Iz UP su istakli da nijednom nisu saopštili da su navodi građanina netačni, "već da će se izvršiti dodatne provere poziva i usklađenost registratora vremena na registrofonu i uređaja sa kojih su građani pozivali, kao i dalje provere listinga, uz napomenu da je svaki razgovor snimljen i da su njeni službenici odmah upućeni na teren".

1 / 9 Foto: Printscreen/Youtube/Pobjeda

Kako su naveli, utvrđeno je odstupanje od četiri minuta i 35 sekundi, te da je prvi poziv na registrafonu evidentiran u 15:27 i 24 sekunde, a koji je trajao 34 sekunde, što odgovara tačnom vremenu od 15:22 i 49 sekundi.

- Drugi poziv je upućen sa drugog broja i evidentiran je u 15:28 i 35 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:24, a trajao je 18 sekundi. Treći poziv je uputio isti građanin koji je uputio prvi poziv, a koji je na registrofonu evidentiran u 15:30 i 27 sekundi, što odgovara tačnom vremenu od 15:25 i 52 sekunde i trajao je 21 sekundu - preciziraju iz UP.

Dodaju da je nakon prijema poziva, službenik u dežurnoj službi preko veze obavestio kolege i dao im podatke o prijavljenom događaju.

- Kako je tada usledio još jedan poziv, službenik je ručno zabeležio vjeme od 15.30, a koje je zavedeno u policijskim evidencijama i spisima kao vreme prijema poziva u vezi događaja. Naglašavamo da sve navedeno ne menja činjenično stanje – policija je upućena na lice mesta odmah nakon pomenutog prvog poziva i službenici Uprave policije su za oko tri minuta bili na licu mesta događaja, kao što je već prethodno i saopšteno, a što potvrđuju i ostali prikupljeni dokazi - piše u saopštenju.

Iz UP su istakli da rade u otežanim uslovima, te da je to samo jedan od brojnih problema sa kojima se novo rukovodstvo nosi uporedo sa tekućim poslom.

- Međutim, to ne dovodi u pitanje posvećenost i profesionalnost pripadnika UP na svim nivoima da u svakoj situaciji, a posebno ovako gnusnom zločinu, budu u službi zaštite građana, poretka ali i same institucije. U tom okviru, odgovorno se pristupa proveri svakog segmentna i otvoreno komuniciramo sve što su nesporno utvrđene činjenice, a apelujemo ponovo na medije i zainteresovanu javnost da imaju razumijevanja i za uslove u kojima se radi, prakse koje utiču na brzinu komunikacije UP, ali i na procedure koje se odnose na utvrđivanje okolnosti i činjenica ovog zločina - zaključuje se u saopštenju.

(Espreso / Vijesti.me)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.