Drugo oglašavanje crnogorske policije povodom masakra na Cetinju
Foto: Printscreen/Twitter/ MFA Montenegro

oglasili se

Drugo oglašavanje crnogorske policije povodom masakra na Cetinju

Prema nezvaničnim informacijama, bugarska policija uradila je alkotest vozaču autobusu na mestu nesreće koji nije pokazao prisustvo alkohola.

Objavljeno: 00:07h

Uprava policije Crne Gore izdala je saopštenje povodom, kako se navodi, niza neutemeljenih navoda koji su danas objavljeni u crnogorskim medijima, uprkos apelu Uprave policije da se ova tragična situacija ne zloupotrebljava kroz stavljanje u pogrešan ili manipulativan kontekst.

Kako se navodi, od prijavljivanja Dežurnoj službi bezbednosti Cetinje, od strane više građana, da je došlo do upotrebe vatrenog oružja u naselju Medovina, policijski službenici hitno su reagovali i za tri minuta bili na licu mesta.

U pojedinim medijima pojavili su se navodi da je policiji prvi poziv bio upućen u 15.22, a što, za sada, ne dokazuje policijski registrofon. Aktivnosti policije na terenu su trajale od oko 15.33 do oko 16.15, kada je pronađeno beživotno telo izvršioca, dok je V. B. sa upotrebom vatrenog oružja prestao oko 15.50 časova, navodi se.

Svim hitnim aktivnostima rukovodio je dežurni starešiina koji je tom prilikom bio u smeni.

Službenici Uprave policije, koji su bili na prvi na licu mesta, nisu čekali ničije odobrenje za upotrebu sredstva prinude – vatrenog oružja. Vatreno oružje je upotrebljeno odmah nakon što su se stekli uslovi za njegovu upotrebu", navode u saopštenju.

Vuk Borilović, Cetinje
foto: Printscreen/Youtube, Privatna Arhiva Kurir

Sumnja se da je V. B. oko 15.23 počeo sa upotrebom vatrenog oružja, te da je policija na lice mesta izašla u 15.33 kada je on otvorio vatru i na službenike policije u naselju Medovina, a da je upotreba vatrenog oružja V. B. prestala oko 15.50. Do sada sprovedene mere i radnje ukazuju da je jedan od projektila koji je ispaljen od strane policijskih službenika pogodio V. B. i tom prilikom ga teško ranio.

Kako navode, nikad nisu saopštili da je za izvršenje krivičnog dela korišćen karabin, pa su stoga neutemeljeni i navodi koji proističu iz takve osnove u delu procene efekata upotrebe tog oružja.

U sumanutom pohodu, Vuk Borilović ubio je 10 osoba, od toga dvoje dece i ranio šest.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.