GUSLE, ŠENLUČENJE I MUZIKA: Bijelo Polje se POŠTENO OBRUKALO na dan žalosti (FOTO)
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube/MediaBiro

sramota!

GUSLE, ŠENLUČENJE I MUZIKA: Bijelo Polje se POŠTENO OBRUKALO na dan žalosti (FOTO)

Ranije je na društvenim mrežama najavljeno da će episkop budimljansko-nikšićki Metodije sa sveštenstvom služiti svetu liturgiju u Hramu Uspenja presvete Bogorodice u Pavinom polju, a da će se nakon toga obaviti osveštanje časnog krsta uz "narodno veselje uz trpezu ljubavi"

Objavljeno:

U mestu Žuber u bjelopoljskoj opštini je organizovana proslava gde je puštana muzika, a na snimcima se čuje i šenlučenje.

Protojerej SPC Zoran Bubanja je kazao da je on izvršio obred osvećenja krsta ali da Srpska pravoslavna crkvena opština Bijelo Polje nije bila organizator skupa, već da su meštani pozvali sveštenstvo da osvešta krst, a da je po završetku grupa mladića pustila muziku.

Bubanja je naveo da najdublje žale zbog takvog postupka „u vreme dana žalosti u Crnoj Gori, povodom strašne tragedije na Cetinju, kakvu ne pamti novija istorija.“

- Koliko je to zapravo pogodilo sve nas govori i to da smo tokom liturgije u Pavinom Polju pominjali nevino nastradale i molili se za njihove duše - kazao je Bubanja.

Sekretar episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, sveštenik Mijajlo Backović je kazao da je SPC u Crnoj Gori odložila sve "narodne sabore", uključujući i dolazak patrihjarha Porfirija, jer saosećaju sa porodicama postradalih i žrtavama.

1 / 7 Foto: Printscreen/Twitter/ MFA Montenegro

- Episkop Metodije nije prisustvovao ovom događaju niti skupu koji je prikazan - kazao je Backović, dodajući da su danas sve službe SPC u Crnoj Gori molitveno bile uz postradale na Cetinju.

Ranije je na društvenim mrežama najavljeno da će episkop budimljansko-nikšićki Metodije sa sveštenstvom služiti svetu liturgiju u Hramu Uspenja presvete Bogorodice u Pavinom polju, a da će se nakon toga obaviti osveštanje časnog krsta uz "narodno veselje uz trpezu ljubavi".

Najava je objavljena 10. avgusta.

Tri dana žalosti

Vlada je zbog tragedije na Cetinju donela Odluku da, povodom stradanja građana i građanki Prestonice Cetinje i Crne Gore koji su tragično izgubili živote, proglasi trodnevnu žalost.

Bonus video:

03:41

BRZE VESTI 14.08.2022. 14:55

(Espreso/24 sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.