PATRIJARH PORFIRIJE POSETIO CRNU GORU!
Foto: Printscreen/RTS

POSETA

PATRIJARH PORFIRIJE POSETIO CRNU GORU!

Na kraju Liturgije, rečima dobrodošlice obratio se iguman Makarije

Objavljeno: 17:13h

Na praznik Svetih mučenika Makaveja Patrijarh srpski Gospodin Porfirije prisustvovao je danas na svetoj Liturgiji u manastiru Savina kod Herceg Novog, preneo je portal “Svetigora”.

Svetom Liturgijom načalstvovao je iguman manastira Savina, jeromonah Makarije uz sasluženje sveštenstva Mitropolije crnogorsko-primorske.

Pored mnogobrojnog vernog naroda, svetoj Liturgiji prisustvovao je i dr Vladimir Roganović, direktor Uprave za saradnju sa crkvama i verskim zajednicama.

Na kraju Liturgije, rečima dobrodošlice obratio se iguman Makarije. Posle svetog evharistijskog sabranja, Patrijarh Porfirije uživao je u gostoljublju bratstva manastira Savine, a potom je NJegova Svetost obišao manastirsku riznicu.

Dolazak Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija u Herceg Novi, povodom 640 godina grada, odložen je zbog zvanične trodnevne žalosti i saosećanja sa ožalošćenima, povodom tragičnog događaja na Cetinju. Ova blagoslovena poseta Prvojerarha naše pomesne Crkve odlaže se za 29. i 30. avgust, a o detaljima javnost će biti blagovremeno obaveštena.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.