LAVIĆ SIMBA DOBIO NOVI DOM, I NOVO IME! Nije više u BUDVI, već UŽIVA ovde (VIDEO)
Lavić, Foto: Printscreen/Youtube/FOUR PAWS International

medeno!

LAVIĆ SIMBA DOBIO NOVI DOM, I NOVO IME! Nije više u BUDVI, već UŽIVA ovde (VIDEO)

Pretpostavlja se da na svetu danas postoji između 20.000 i 39.000 jedinki, a smanjenje staništa i ilegalni lov na njih, među glavnim su uzrocima njihovog sve izražajnijeg nestanka

Objavljeno:

Lav, koji je u Crnoj Gori bio poznat pod nadimkom Simba, sada je Holandiji gde je dobio novo ime - Nikola.

Na Fejsbuk stranici holandske organizacije „FELIDA Big Cat Sanctuary“ gotovog svakog dana obaveštavaju zainteresovane o stanju životinja koje su kod njih našle utočište

Nakon što je krajem januara mladunče lava nestalo u mestu Pobori iznad Budve usledila je potraga za njim. Životinja je 10. februara pronađena u mestu gde je nestao, na putu ka selu Krapina.

Privremeno je bio smešten u prihvatilištu za životinje. Krajem jula preseljen je u Holandiju.

Danas je inače Svetski dan lavova, koji ima za cilj podizanje svesti o lepoti "kraljeva džungle" i informisanju javnosti o tome kako su lavovi na korak od liste ugroženih životinja kojima preti nestanak.

Veruje se da se u poslednjih 20 godina broj lavova smanjio za 43 odsto i da bi njihovim nestankom bio ozbiljno narušio ekosistem, piše Anadolija.

1 / 6 Foto: Printscreen/Youtube/FOUR PAWS International

Pretpostavlja se da na svetu danas postoji između 20.000 i 39.000 jedinki, a smanjenje staništa i ilegalni lov na njih, među glavnim su uzrocima njihovog sve izražajnijeg nestanka.

Bonus video:

54:51

REDAKCIJA 10.08.2022. 3.DEO

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.