SPASILA MU ŽIVOT, SAD MU SPASAVA IMOVINU Tamara Zvicer pod istragom zbog pranja novca za vođu "kavčana"
Foto: Kurir, Privatna arhiva

novac stečen kriminalnim aktivnostima

SPASILA MU ŽIVOT, SAD MU SPASAVA IMOVINU Tamara Zvicer pod istragom zbog pranja novca za vođu "kavčana"

Odlukom suda je naloženo banci da uskrati isplatu 100.000 i 33.473,36 evra za koje se određuje privremena mera obezbeđenja, a koja se odnosi na obustavu sumnjivih transakcija na dva računa Zvicer

Objavljeno:

Kotoranki Tamari Zvicer, koja je široj javnosti poznata kao supruga vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, blokiran je bankovni račun i obustavljena isplata 133.473,36 evra za koje se sumnja da su stečeni kriminalnim aktivnostima.

Rešenjem ovog suda, osim Tamari Zvicer, blokirana je imovina Emi Petrović – nepokretnosti u kotorskom naselju Škaljari za koje se sumnja da potiču od nezakonito stečenog novca.

Tamara Zvicer
foto: Printscreen

Prema saznanjima Pobjede, Tamara se tereti da je htela fiktivno da prevede stan na Emu, odnosno da prikaže kao da joj ga je prodala. To je, kako se sumnja, učinila kako bi izbegla oduzimanje imovine ukoliko dođe do finansijske istrage.

Sudija za istrage Višeg suda Suzana Mugoša je 22. juna prihvatila predlog Specijalnog tužilaštva i privremeno blokirala imovinu Zvicer i Petrović protiv kojih je pokrenut krivični postupak za utaju poreza i doprinosa i pranje novca.

Odlukom suda je naloženo banci da uskrati isplatu 100.000 i 33.473,36 evra za koje se određuje privremena mera obezbeđenja, a koja se odnosi na obustavu sumnjivih transakcija na dva računa Zvicer.

Takođe, katastru nepokretnosti je naloženo da po osnovu privremene mere obezbeđenja sačini zabešku zabrane raspolaganja nad poslovnim prostorom od 72 metra kvadratna sa dvorištem od 188 metra kvadratna u kotorskom naselju Škaljari, upisani na ime Petrović.

U rešenju se navodi da će se ova naredba dostaviti Upravi za imovinu koja je dužna da se stara o izvršenju ovog rešenja.

Takođe, sud je pozvao "savesna treća lica da mogu stupiti u postupak do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom delatnošću".

Viši sud je precizirao i da ova privremena mera može trajati najduže do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju nezakonito stečene imovinske koristi.

- Ova privremena mera obezbeđenja biće ukinuta po službenoj dužnosti ako u roku od dve godine od dana donošenja ovog rešenja optužnica ne stupi na snagu – navodi se u rešenju Višeg suda.

Zvicer ostao živ zahvaljujući njoj

Radoje Zvicer
foto: detective-info.com.ua

Tamara Zvicer javnosti je poznata otkad je od sigurne smrti spasila supruga Radoja Zvicera koji se u policijskim evidencijama vodi kao vođa kavačkog klana.

Filmska scena dogodila se 25. maja 2020. godine Kijevu kada su pripadnici suprotstavljenog škaljarskog klana pokušali da likvidiraju Zvicera koji se u toj državi skrivao sa porodicom duže vremena.

Radoje Zvicer napadnut je u blizini zgrade u kojoj je stanovao sa porodicom kada se na ulici zaustavio ,,smart“ iz koga je istrčalo nekoliko napadača i na njega otvorilo vatru. Pogođen sa nekoliko hitaca Zvicer je pao na zemlju.

FOTO: DETECTIVE-INFO.COM.UA / DRUSTVENE MREZE

Tamara Zvicer vs napadači na Radoja Zvicera

Zvicer ovaj napad zasigurno ne bi preživio da sa ulaznih vrata zgrade njegova supruga nije iznenadila napadače i zapucala.

Iako su sigurnosne kamere zgrade snimile Tamaru Zvicer kako repetira pištolj, ovo oružje nikada nije pronađeno.

Optužila vođu "škaljaraca" da je pucao na nju

Tamara Zvicer
foto: Foto: detective-info.com.ua, Printscreen

Pre nekoliko godina Tamara Zvicer je optužila vođu suprotstavljenog škaljarskog klana Jovana Vukotića da joj je prepriječio put u kotorskom naselju Dobrota i pucao u njeno vozilo.

Međutim, ove optužbe protiv Vukotića su odbačene nakon što su policija i tužilaštvo pribavili dokaze koji su potvrdili izjavu Vukotića da za vreme navodnog napada na Tamaru Zvicer nije bio u Crnoj Gori.

Radoje Zvicer je u bekstvu od februara prošle godine, a u međuvremenu on se našao na optužnicama Specijalnog tužilaštva kao pripadnik kavačke grupe koja je organizovala likvidacije Nikole Stanišića i Mila Radulovića Kapetana.

Zvicera srpske vlasti sumnjiče da je zajedno sa pljevaljskim narko bosom Darkom Šarićem iz Pljevalja i Nikolom Spasojevićem naručio likvidacije pripadnika škaljarskog klana Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini, kao i Alana Kožara i Damira Hadžića na Krfu.

Ove likvidacije su, prema pisanju ovog medija, plaćene dva miliona evra, od kojih je milion platio Zvicer, 750.000 Šarić i 250.000 Spasojević.

Podsetimo, ubistva na Krfu dogodila su se u julu 2020, a u Atini u januaru iste godine.

Đuhić zbog 7,5 grama kokaina kažnjena 400 evra

Ilustracija
Ilustracijafoto: MUP

Podgoričanka Ema Petrović javnosti poznata kao Đuhić privedena je 17. avgusta 2017. godine u Porto Montenegru, u Tivtu, kada je kod nje pronađeno 7,5 grama kokaina, navodi list Pobjeda.

Viši sud je ocijenio da u ovom delu nema elemenata krivične već prekršajne odgovornosti.

Sud je zaključio da je droga bila namenjena za ličnu upotrebu, pa je nakon četiri meseca Đuhić kažnjena 400 eura zbog posedovanja kokaina.

(Espreso / Pobjeda)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.