NARKO GRUPA PALA NA KANARIMA! Sarađivali sa ŠKALJARSKIM KLANOM i još 1 GRUPOM, ŠOK OTKRIĆE
Ilustracija, Foto: Profimedia

KRIMINAL

NARKO GRUPA PALA NA KANARIMA! Sarađivali sa ŠKALJARSKIM KLANOM i još 1 GRUPOM, ŠOK OTKRIĆE

Prošle godine u Španiji je razbijen klan kojim je rukovodio "pink panter" Peđa Vujošević, a koji je takođe sarađivao sa "škaljarcima"

Objavljeno:

Kriminalna grupa, bliska "škaljarskom" klanu, uhapšena je na Kanarskim ostrvima zbog sumnje da su učestvovali u švercu kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Kako prenosi Diario de Avisos, grupa je razbijena u dve akcije, a od saradnika "škaljarskog" klana zaplenjeno je 26 kilograma kokaina, 150.000 evra u gotovini, osam vozila, jedrilica, čamac, pet kriptovanih telefona, razni alati i uređaji, kao i dokumentacija o kriminalnim aktivnostima.

- Španska policija pratila je grupu duže vreme, a krajem aprila je uočeno da su se vođe grupe preselile na Tenerife kako bi tu obavili jedan od dogovorenih poslova. Tada je i zaplenjeno 10 kilograma droge, a uhapšene su vođe - navode mediji:

- U drugom hapšenju takođe je priveden jedan od vođa i njegova desna ruka, a zaplenjeno je 16 kilograma droge, kao i osam vozila od kojih su četiri imala specijalizovane pregrade sa hidrauličnim otvaranjem za sakrivanje droge - prenose mediji.

Prema pisanju medija, upravo ovaj sistem otvaranja štekova izdvojio je grupu od ostalih.

- Do pregrada sa drogom mogli su da dođu samo članovi klana jer su oni jedini znali kako funkcioniše sistem otvaranja koji je bio obezbeđen posebnim elektronskim uređajima - navode mediji.

1 / 6 Foto: Profimedia

Ovaj klan, kako prenose španski portali, osim saradnje sa crnogorskim klanom, imao je dugačak spisak saradnika.

- Utvrđeno je da su bili bliski sa italijanskom mafijom, ali i sa kartelima iz Kolumbije i Brazila.

Španska policija objavila je i fotografije zaplenjene droge. - Na paketima sa kokainom nalazile su se sličice dinamita.

Nije prvi put Pink panter hapšen na Kanarima

Prošle godine u Španiji je razbijen klan kojim je rukovodio "pink panter" Peđa Vujošević, a koji je takođe sarađivao sa "škaljarcima". Vujošević je sa još četvoricom muškaraca uhapšen na Kanarskim ostrvima zbog šverca 408 kilograma kokaina, a pronađeno im je i pola miliona evra. Kako su preneli španski mediji, Vujošević je osuđen na šest godina zatvora.

Bonus video:

BRZE VESTI 28.06.2022. 14:55
05:07

BRZE VESTI 28.06.2022. 14:55

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media