TUGA: Ugledni bokeljski biznismen TRAGIČNO izgubio život, iza sebe ostavio IMPERIJU!
Vojislav Bujković, Foto: Printscreen/Youtube/ rtvatlas

tuga!

TUGA: Ugledni bokeljski biznismen TRAGIČNO izgubio život, iza sebe ostavio IMPERIJU!

Vojislav Vojo Bujković biće sahranjen u ponedeljak, 13. juna u 17 časova na mesnom groblju u selu Sutvara u Gornjem Grblju

Objavljeno: 15:44h

Istaknuti bokeljski biznismen i vlasnik jedne od najvećih i najuspešnijih domaćih kompanija Briv konstrakšn Vojislav-Vojo Bujković (66) tragično je izgubio život u subotu popodne u blizini porodične kuće u gornjogrbaljskom selu Dub.

Bujković je preminuo na licu mesta od posledica strujnog udara i pao sa visine dok je sa radnicima radio na orezivanju granja kod jednog od električnih stubova na svom imanju.

Vojo Bujković je bio jedan od najsposobnijih i najvrednijih privrednika u Boki. Od skromnih početaka pre četrdeset godina kao autoprevoznik i građevinski izvođač sa jednim kamionom i jednim bagerom, zajedno sa bratom Radovanom, vrednim i upornim radom i postepenom nabavkom novih mašina i opreme, stvorio je jedno od najvećih i najmodernijih građevinskih preduzeća u Crna Gora.poznata kao Briv Construction i koja posluje na tržištima nekoliko zemalja. Briv Construction je jedan od najvećih poslodavaca u Boki Kotorskoj, a iza te kompanije stoje brojni veliki građevinski projekti poput izgradnje putne infrastrukture na primorju, te objekata u lokalnim luksuznim turističkim naseljima Porto Montenegro u Tivtu i Portonovi u ​Kumbor. Bujkovićeva kompanija je prije nekoliko godina izgradila potpuno novu priobalnu infrastrukturu – sve postojeće i novoizgrađene mazge i operativnu obalu najveće marine u Crnoj Gori – tivatskog Porto Montenegro. Prilikom izvođenja ovih radova, 15. juna 2015. godine, Vojin mlađi brat i poslovni partner Radovan Bujković tragično je stradao dok je upravljao velikom dizalicom koja je postavljala metalne šipove u more u Porto Montenegru.

Posle bratove tragične smrti, Vojislav je nastavio da razvija porodičnu firmu u kojoj je angažovana većina od sedmoro dece braće Bujković i da diverzifikuje poslovanje. Tako je Briv, pored građevinskih i hidrograđevinskih radova kojima se kompanija bavi ne samo u Crnoj Gori, već i u Hrvatskoj, Albaniji i Nemačkoj, ozbiljno ušao u domen visokog turizma, kupujući od države, rekonstruišući i dograđujući hotel „Teuta“ u Risnu. Naredne godine bi ovaj modernizovani i dograđeni objekat trebalo da počne da radi kao prvi „Movenpick” hotel i rizort u Crnoj Gori, jer je Bujković postigao ugovor o poslovnoj saradnji sa poznatim francuskim hotelskim lancem „Accor”, čiji je „Movenpick” jedan od prestižnih brendova.

1 / 4 Foto: Printscreen/Youtube/ rtvatlas

Iako su ga svi prepoznavali pre svega kao građevinara, Bujković je bio možda najveći privatni brodovlasnik u Boki posle „zlatnog doba“ nekadašnjih poznatih domaćih privatnih brodara s kraja 19. veka jer njegovo preduzeće ima flotu od blizu dvadesetak većih ili manjih hidroelektrana, trajekti i tegljači.

Sa pokojnim bratom Radovanom, Vojo je bio poznat i kao veliki dobrotvor i humanista jer su Bujkovići preko njegovog društva na razne načine pomagali brojne institucije i pojedince, podržavali različite humanitarne akcije i doprinosili lokalnoj zajednici kroz renoviranje javnih objekata i verske zajednice. U duhu najbolje bokeljske tradicije suživota i međusobnog poštovanja, pomogli su i podržali obnovu i svojih pravoslavnih i rimokatoličkih hramova u Boki, među kojima je najznačajnija bila obnova katoličkih hramova Gospe Snežne i Gospa od Anđela u okovima kod Tivta., sami su inicirali i velikim delom finansirali Bujkovići. Vojo je to nastavio da čini bukvalno do poslednjeg dana svog života, jer je samo nekoliko sati pre nego što je tragično izgubio život, Bujković pomogao uređenjem parking prostora ispred manastira Svetog Nikole u ​​Prčnju donacijom građevinskog materijala i mehanizacije. rad njegove kompanije.

1 / 8 Foto: Printscreen/Youtube/ rtvatlas

Iako je materijalno dobro i objektivno, nije morao to da radi, Vojo Bujković je, kao i njegov pokojni brat, do poslednjeg dana vredno radio po 12 sati u njihovoj firmi, obilazeći sva gradilišta na kojima je Briv konstrakšn angažovan. .. dok se ne libi da sedne po komandi neke od građevinskih mašina ili se „ušunja“ do najnepristupačnijih rovova i delova gradilišta na kojima su bili angažovani Brivovi radnici. Još se sećam kako su braća Bujković lično sudila u aprilu 2014. u požaru koji je slučajno izbio na jednom od njihovih hidrograđevinskih brodova angažovanih na proširenju Porto Montenegra, kada je I. J. (32) iz ​​Sombora, uprkos velikom riziku po sopstvene živote, lično pokušavali da iz zadimljenog i zapaljenog potpalublja broda, izvuku i spasu svog radnika.

Vojislav Vojo Bujković biće sahranjen u ponedeljak, 13. juna u 17 časova na mesnom groblju u selu Sutvara u Gornjem Grblju. Iza njega su ostali majka, supruga, sestra, dva sina, ćerka i petoro unučadi.

Bonus video:

06:39

Ninić o stravičnim delima ozoglašene BELIVUKOVE GRUPE: Ne znam na koji NAČIN SE MOGU BRANITI!

(Espreso/Boka News)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.