PREMINULA ALEKSANDRA GOTKOVSKI: Bila je prijateljica medicinske sestre koja je UKC RS DIGLA NA NOGE
Ilustracija, Foto: Profimedia

tužna vest

PREMINULA ALEKSANDRA GOTKOVSKI: Bila je prijateljica medicinske sestre koja je UKC RS DIGLA NA NOGE

Iz UKC Srpske oglasili su se povodom njenog istupa, naglasivši da u ovoj zdravstvenoj našoj ustanovi nijedan pacijent nije ostao bez zdravstvene zaštite i njege

Objavljeno: 15:23h

Medicinska sestra Vanja Subašić, koja je na društvenim mrežama optužila rukovodstvo UKC Srpske za nestašicu lekova neophodnih teško obolelima, na svom Fejsbuku objavila je da je njena prijateljica preminula u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Nažalost! Tužna vest! Moja prijateljica, lavica, majka, borac, pile malo, sićušno i dobro. Sinoć je preminula na ojeljenju! Slučajno saznadoh, jer sam zvala odel da pitam sta bi trebalo danas da donesemo! Molim sve koji su donirali lekove i novac, da se izjasne gde i kako da im se isto vrati nazad. Ili, ako želite, da novac preusmerite za sahranu ili porodici, navodi se u objavi, prenosi Srpskainfo.

Podsetimo, Subašićeva je juče u video objavi na društvenim mrežama, poručila da UKC Srpske nikada nije imao gore rukovodstvo.

Vanja Subašić
foto: Youtube / Printscreen

– Moja kolegica je onkološki pacijent, u teškom je stanju jer nema lekova. Dobila sam spisak lekova koje moram da nabavim – ja ili njena porodica, koji koštaju preko 300 KM i to samo za dan-dva. Za ležanje u bolnici teški pacijenti moraju imati po par hiljada maraka kako bi nabavili lekove koji su im potrebni za lečenje. Ovo je strašno, kako žena da se oporavi. Žena je u teškom stanju, a mora da razmišlja kako nabaviti lekove. Kažu – refundiraće – rekla je između ostalog Subašićeva, naglasivši da je to strašno.

Iz UKC Srpske oglasili su se povodom njenog istupa, naglasivši da u ovoj zdravstvenoj našoj ustanovi nijedan pacijent nije ostao bez zdravstvene zaštite i njege.

– Društvene mreže i medijski prostor nisu mesto gde se rešavaju interna pitanja ustanove, jer postoje jasno utvrđeni mehanizmi kojim se isti rešavaju. Kako bi javnost, a i naši građani, bili upoznati sa istinom, važno je naglasiti da, kada je riječ o nabavci lekova, Fond zdravstvenog osiguranja RS sprovodi zajedničku javnu nabavku za potrebe svih zdravstvenih ustanova u Srpskoj, pa tako i za UKC RS. Činjenica je da nekad dođe do zastoja u redovnom snabdevanju, ali su to procesi kojima UKC Srpske ne upravlja, a nedostatak pojedinih lekova se rešava na dnevnom nivou – saopštili su iz UKC RS, naglasivši da nemaju namjeru da ulaze u lične motive i porive javnog istupanja pomenute radnice.

Bonus video:

05:46

TITOVA JUGOSLAVIJA ZAMALO POSTALA ČLANICA NATO! Sve je krenulo od toga kad je Broz Staljinu rekao NE, 1948. godina bila KLJUČNA

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.