BABA OSUĐENA ZA UBISTVO BEBE, ĆERKA OSLOBOĐENA OPTUŽBI ZA ČEDOMORSTVO! Epilog stravičnog zločina
Ilustracija, Foto: RINA

NEPRAVOSNAŽNA PRESUDA

BABA OSUĐENA ZA UBISTVO BEBE, ĆERKA OSLOBOĐENA OPTUŽBI ZA ČEDOMORSTVO! Epilog stravičnog zločina

Kako je reč o prvostepenoj presudi, stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Federacije BiH

Objavljeno: 15:52h

Kantonalni sud u Bihaću izrekao je nepravosnažnu presudu kojom je Hanča Elkasović (44) iz Bužima osuđena na godinu zatvora zbog ubistva bebe koju je rodila njena ćerka Lejla (22), prenosi Srpskainfo.

Istom presudom Lejla Elkasović oslobođena je optužbe za čedomorstvo, potvrđeno je iz Kantonalnog suda u Bihaću.

Kako je reč o prvostepenoj presudi, stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Federacije BiH. Majka i ćerka branile su se sa slobode.

Slučaj koji je potresao Krajinu desio se 16. avgusta 2019. godine. Prema navodima iz Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, optužnica protiv majke i ćerke potvrđena je 7. maja 2020. godine nakon što su provedena sva veštačenja.

Ubistvo bebe otkriveno je nakon poziva dežurnog lekara Doma zdravlja Bužim, koji je javio policiji da je doneseno novorođenče za koje je utvrdio da je umrlo nasilnom smrću iako su majka i ćerka izjavile da je rođeno mrtvo.

Usledila je istraga, nakon koje je policija utvrdila da je kobnog dana oko 4.30 sati u bužimskom naselju Elkasova Rijeka, u svojoj porodičnoj kući, nakon što se porodila u prisustvu svoje majke, Lejla rekla da ne želi to dete, te su se dogovorile da ga uguše.

Prema navodima iz optužnice, Hanča je makazama prerezala pupčanu vrpcu novorođenčeta, a da je pritom nije zavezala. Potom je dete potpuno zamotala u čaršaf, a kasnije i u deku, te ga ostavila na pod pored kreveta, gde je ležala Lejla.

– Tako su bebu ostavile bez kiseonika, usled čega je došlo do smrti iskrvarenjem kroz nepodvezani pupčanik i gušenjem usled mehaničkog začepljenja nosa i usta – navedeno je u saopštenju Tužilaštva USK, piše Avaz.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.