UHAPŠENI DRŽAVLJANI SRBIJE I HRVATSKE: Pali u policijskoj akciji "Multi"
Policija, Foto: Printscreen/Instagram/192.rs

POČINILI VELIKI BROJ KRAĐA

UHAPŠENI DRŽAVLJANI SRBIJE I HRVATSKE: Pali u policijskoj akciji "Multi"

Mete su im bile porodične kuće odakle su krali novac, zlatni nakit, belu tehniku, alat, lična dokumenta, dok su iz garaža porodičnih kuća otuđivali vozila

Objavljeno:

U policijskoj akciji "Multi" uhapšene su četiri osobe zbog sumnje da su počinili veći broj krađa na području Banjaluke, ali i u Bijeljini i Doboju, potvrđeno je u PU Banjaluka.

Među uhapšenim je i osoba za kojom traga Interpol zbog ubistva, piše Srpskainfo.

Portparol ove Uprave Danijela Mučibabić rekla je da su uhapšen Đ.Ć. iz Bijeljine, B.B. iz Beograda, L.L. i B.A. iz Hrvatske zbog postojanja osnova sumnje da su počinili osam krađa. Takođe, za K.M. iz Livna se traga.

– Izvršenim proverama u službenim evidencijama utvrđeno je da su za B.B. raspisane tri međunarodne poternice od strane Interpola Beograd zbog počinjenih krivičnih dela: „Povreda koja uzrokuje smrt“, „Ubistvo iz nehata“ i „Ubistvo“ – pojasnila je Mučibabićeva.

Uhapšeni se sumnjiče da su na području Banjaluke u vremenskom periodu od januara do polovine februara počinili šest krađa i po jednu krađu u Doboju i Bijeljini.

– Mete su im bile porodične kuće odakle su krali novac, zlatni nakit, belu tehniku, alat, lična dokumenta, dok su iz garaža porodičnih kuća otuđivali vozila.

– Izvršen je pretres stana, vozila i drugih prostorija na području Grada Banjaluka i Kantona Sarajevo, koje koriste osumnjičeni kojom prilikom je pronađeno i oduzet zlatni nakit, provalnički alat, delovi oružja, bela tehnika, lična dokumenta trećih lica, telefoni, sim kartice, kompleti i delovi policijske uniforme, određena količina tableta koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu ekstazi i određena količina spida, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovih krivičnih dela – istakla je Mučibabićeva.

Sve mere i radnje u okviru ove akcije preduzete su u saradnji sa Okružnim javnim tužilaštvom Banjaluka, a po naredbama Osnovnog suda u Banjaluci.

Određene aktivnosti u okviru ove akcije su preduzete u saradnji sa policijskim službenicima MUP Kantona Sarajevo i MUP Unsko – sanskog kantona.

U toku je kriminalistička obrada , dok će B.B. biti sprovedeno Sudu BiH radi preduzimanja mera i radnji iz njihove nadležnosti.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.