MRTVAC SE DANIMA RASPADAO U STANU! Bizaran način na koji su ga pronašli stvorio veliki PROBLEM
Policija, Foto: Printscreen/Youtube

JEZIVO

MRTVAC SE DANIMA RASPADAO U STANU! Bizaran način na koji su ga pronašli stvorio veliki PROBLEM

To se dogodilo u nedelju popodne

Objavljeno:

Telo mrtvog muškarca danima je bilo u stanu u Zenici, ali je ono što se dogodilo bilo bizarno kada su komšije otkrile da se u stanu nalazi mrtav muškarac. Naime, kako prenosi portal Zenicablog, sve službe za telo muškarca prvo su proglašene nenadležnim, pa je telo odvezeno više od 24 sata nakon što je pronađeno.

„Osoba je mrtva već nekoliko dana, ali je u stanu isključeno grejanje, u stanu je bilo veoma hladno, a lice nije kontaktiralo nikoga. Žena koja je htela da ga poseti i uzme hranu našla ga je mrtvog. Policija je bila ovde celi dan, kontaktirala sve nadležne institucije i navodno su svi ograđeni, jer preminuli nije socijalni slučaj, a nema naslednika“, rekao je u subotu Zenicablogu predstavnik stanara Adnan Salkanović.

Svi su se proglasili nenadležnim

On je rekao da mu je savetovano da kontaktira medije kako bi izvršio pritisak na druge institucije.

Nećemo da politiziramo niti da krivimo ove ili one, ali ne možemo da shvatimo da niko nije nadležan.Nema naslednika, a oba pogrebna društva koja smo kontaktirali su se oglasila nenadležnim dok se ne donese papir ko preuzima troškove.platiti“, rekao je Salkanović.

Kaže da je preminuli A.T. imao je 62 godine i komšije kažu da je živeo samački život i da je bio boem, ali veoma ljubazan i predusretljiv, ali je Salkanović u subotu rekao novinarima da je telo u raspadanju i da se zgradom širi neprijatan miris.

Pogrebna društva Irtihal i Neven poručili su stanarima da imaju zakonsko ograničenje i da ne smeju da preuzimaju telo bez "ovlašćenog organa" koji bi preuzeo odgovornost. Dodatni problem je bio što je A.T. nije preminuo u svom već u tuđem stanu gde je boravio po dogovoru sa preminulim vlasnikom, a s obzirom da nije imao naslednike nije imao koga da obavesti. Iz Grada su rekli da su nadležni samo za lica koja se nalaze na spisku socijalnih slučajeva.

Međutim, medijski pritisak je urodio plodom. Više od 24 sata nakon što je pronađeno, telo je odneto

Pritisak medija urodio je plodom, ali tek više od 24 sata nakon što je telo otkriveno. Nakon objavljivanja priče, predstavnika stanara kontaktirao je direktor JP Gradska groblja i obavestio ga da će telo preuzeti radnici preduzeća.

To se dogodilo u nedelju popodne.

Više od dvadeset četiri sata nakon što je beživotno telo pronađeno u stanu u ulici Jalijski put 4, radnici JP Gradska groblja izneli su telo iz stana u prizemlju nebodera, preneo je Zenicablog.

U gradskoj upravi su kućnom savetu rekli da se brinu o osobama koje su socijalni slučajevi ili koje ostavljaju imovinu i nemaju naslednike, pa grad preuzima dalju brigu o imovini i plaća troškove sahrane. Javilo se više desetina građana Zenice, Sarajeva i dijaspore koji su prihvatili mogućnost plaćanja troškova, samo da budu dostojanstveno sahranjeni.

(Espreso/Index)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.