POLICIJA UPOZORAVA GRAĐANE BiH! Filmski novac u platnom prometu, pojedine novčanice SUMNJIVE
Novac, Foto: Profimedia

užas

POLICIJA UPOZORAVA GRAĐANE BiH! Filmski novac u platnom prometu, pojedine novčanice SUMNJIVE

Navodi se da su upozorenja ispisana malim slovima, što može da zavara sve one koji ne obraćaju dovoljno pažnje

Objavljeno:

Pripadnici policije USK tragaju za nepoznatim osobama za koje se sumnja da su proteklih sedmica koristile tzv. filmski novac u platnom prometu u apoenima od 10, 20, 50 i 100 maraka na području Bihaća, Bosanske Krupe i Velika Kladuša.

Uviđaj se sprovodi po nalogu Tužilaštva BiH, a navedena lica terete se za krivično djelo krivotvorenje novca. Policija navodi da sporne novčanice izgledaju autentično legalnim, koje se koriste u saobraćaju, s tim što na njima, u donjem levom uglu, na jednoj strani piše da se radi o falsifikovanom novcu, a na drugoj da to je novac za upotrebu na filmu.

Navodi se da su upozorenja ispisana malim slovima, što može da zavara sve one koji ne obraćaju dovoljno pažnje.

„Način postavljanja predmetnih novčanica je identičan u svim slučajevima kada su nepoznata lica, koristeći se autentičnošću novčanice i nepažnjom javnih i privatnih privrednih subjekata, zbog nepostojanja uređaja za kontrolu ispravnosti novčanica, stavljala takve novčanice na tržištu.oprez i dodatne provere prilikom predaje novca, a svaku sumnju odmah prijaviti najbližoj policijskoj stanici“, zaključuju iz policije.

(Espreso/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.