PLATA ILI SLEDI ŠTRAJK! Zdravstveni radnici u Bihaću izrazili nezadovoljstvo zbog ponašanja nadležnih institucija
Ilustracija, Foto: Profimedia

štrajk

PLATA ILI SLEDI ŠTRAJK! Zdravstveni radnici u Bihaću izrazili nezadovoljstvo zbog ponašanja nadležnih institucija

Radnici Doma zdravlja smatraju da ne postoje razlozi da već danas ne bude isplaćena decembarska plata, što je obaveza iz prošle godine i smatraju da se radi o politikanstvu

Objavljeno:

Zdravstveni radnici u Bihaću danas su mirnim protestnim okupljanjem izrazili nezadovoljstvo ponašanjem nadležnih kantonalnih institucija i najavili da će, ukoliko im najkasnije sutra ne bude isplaćena decembarska plata, pristupiti iskazivanju radničke neposlušnosti, a u krajnjem slučaju i stupiti u generalni štrajk.

Zaposleni u Domu zdravlja Bihać istakli su da su ogorčeni ponašanjem vladajućih struktura i radom Zavoda zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona.

Radnici Doma zdravlja smatraju da ne postoje razlozi da već danas ne bude isplaćena decembarska plata, što je obaveza iz prošle godine i smatraju da se radi o politikanstvu.

Zdravstveni radnici u Bihaću nisu dobili decembarsku platu jer Zavod zdravstvenog osiguranja Unsko-sanskog kantona nije na vreme usvojio finansijski plan, prenosi Srpskainfo.

Najavljeno je da će Skupština Kantona ovaj dokument, koji garantuje isplatu plata zdravstvenim radnicima, razmatrati 19. januara, ali s obzirom na višemesečnu parlamentarnu krizu u ovom kantonu, zaposleni u zdravstvenim ustanovama strahuju da li će plan biti usvojen i tada.

Bonus video:

13:01

POSTOJI ROK OD 72 SATA! Advokat otkrio DETALJ U ZAKONU koji se odnosi na Novaka

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.