ŠIROM REPUBLIKE SRPSKE ORGANIZOVANE PROSLAVE ZA DOČEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE: Poznato ko će sve ZABAVITI GRAĐANE
Nova godina, Foto: Profimedia

odluka

ŠIROM REPUBLIKE SRPSKE ORGANIZOVANE PROSLAVE ZA DOČEK PRAVOSLAVNE NOVE GODINE: Poznato ko će sve ZABAVITI GRAĐANE

Banjalučani i gosti tako će u Novu godinu po julijanskom kalendaru ući uz pevačicu etno i duhovne muzike Danicu Crnogorčević

Objavljeno:

Povodom proslave pravoslavne Nove godine, u više gradova Srpske predviđen je organizovani doček 13. januara.

Banjalučani i gosti tako će u Novu godinu po julijanskom kalendaru ući uz pevačicu etno i duhovne muzike Danicu Crnogorčević.

Koncert će biti održan u porti Hrama Hrista Spasitelja u 21.00., prenosi Srpskainfo.

Pre koncerta Danice Crnogorčević, nastupiće Pavlina Radovanović iz Orahovca sa Kosova i Metohije, ANIP “Veselin Masleša”, KUD “Pelagić”, hor “Јedinstvo” i grupa “Dar”.

U Trebinju će, na Trgu slobode, nastupiti Ansambl nacionalnih igara “Јovan Dučić” i pevač Igor Vukojević.

1 / 7 Foto: Profimedia

Kako je najavljeno iz gradske Turističke organizacije, trebinjski ansambl nastupiće spletom tradicionalnih igara i pesama, uz folklorni ansambl “Dukati” od 21.00 čas.

– U nastavku programa, od 22.15 poznati pop-pevač Igor Vukojević, uz izvođenje brojnih poznatih hitova popularne muzike, prisutne će uvesti u Novu pravoslavnu 2022. godinu – naveli su iz Turističke organizacije.

Građani Bijeljine će pravoslavnu Novu godinu dočekati uz koncert OK benda na gradskom trgu.

Program će početi u 21.30 časova u okviru Zimskog korzoa, a od 22.30 časova građane će zabavljati OK bend.

Iz Gradske uprave pozvali su građane da u novogodišnjoj noći posete bijeljinski Zimski korzo i u veseloj atmosferi dočekaju pravoslavnu Novu godinu.

Svečani doček pravoslavne Nove godine u Istočnom Novom Sarajevu biće organizovan na Trgu Republike Srbije uz nastup pjevača Dejana Matića.

doček nove godine
foto: Nebojša Mandić

Početak koncerta je u 22.00 časa, a tradicionalno biće upriličen i vatromet u ponoć, najavljeno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo, koja je organizator dočeka.

Za posetioce je obezbeđeno i besplatno kuvano vino.

Doček je organizovan i u Derventi. Proslava uz muziku, vatromet i kuvano vino na Trgu pravoslavlja početeće oko 21 čas, a pola sata prije ponoći biće služen moleban u Sabornom hramu Uspenja Presvete Bogorodice.

Podsećamo, Vlada Republike Srpske donela je zaključak da petak, 14. januar, Novu godinu po julijanskom kalendaru, proglasi neradnim danom, piše RTRS.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.