PODSETNIK NA UŽASNU TRAGEDIJU: Godišnjica smrti od pogibije osmoro mladih koji su se ugušili GASOM!
Tužna slika, Foto: Printscreen / Posuski.info

tuga

PODSETNIK NA UŽASNU TRAGEDIJU: Godišnjica smrti od pogibije osmoro mladih koji su se ugušili GASOM!

Prva godišnjica njihove tragične smrti biće obeležena molitvama

Objavljeno: 09:44h

Prvi januar 2022. godine tužni je podsetnik na nezapamćenu tragediju, koja se prošle godine dogodila u mestu Tribistovo (BiH), na putu za skijalište Blidinje, kada je na novogodišnje jutro, usled trovanja ugljenmonoksidom, smrtno stradalo osmoro mladih iz Rakitna i Posušja.

U tragediji, koja je duboko potresla celu BiH, ali i region, živote su s nepunih 20 godina izgubili Mirela Rezo, Stjepan Jukić, Ivan Miličević, Stipe Romić, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković i Marija Pavković.

Ovi studenti prve godine Univerziteta u Mostaru i Splitu, podsetimo, zajedno su proslavljali Novu godinu u jednoj vikendici, a u jutarnjim satima su pronađeni mrtvi.

Kako su pokazali rezultati analize krvi, kod svih osam osoba došlo je do intoksikacije ugljenmonoksidom s utvrđenom koncentracijom u krvi koja je smrtonosna.

Istragom je utvrđeno da je gas iz agregata koji je radio u pomoćnom objektu vikendice kroz poluotvoreni prozor napunio prostoriju u kojoj se nalazilo osmoro mladih i koje je taj otrov brzo i usmrtio.

Prva godišnjica njihove tragične smrti je 1. januara i biće obeležena molitvama.

- Biće to sećanje na taj tužni dan, na tu divnu mladu ekipu. Svi su oni bili dobro društvo i nikad niko za njih nije čuo nijednu lošu reč. Ja sam ih upoznao kao četvorogodišnjake, predavao im veronauku u školi, u crkvi - kaže sveštenik Marinko.

Takođe, 1. januara će u večernjim satima biti služena misa u Posušju, u kripti crkve Blažene Djevice Marije, a nakon toga će na gradskom trgu biti zapaljene sveće.

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.