"TRAKA MU JE OTKINULA RUKU NA LICU MESTA": Oglasio se član porodice stradalog radnika na termoelektrani Kakanj
Hitna pomoć, Foto: Nemanja Nikolić

užas

"TRAKA MU JE OTKINULA RUKU NA LICU MESTA": Oglasio se član porodice stradalog radnika na termoelektrani Kakanj

Ističe da je Elvedin Hrusto radio u tri smene te da je i u godinama (55)

Objavljeno:

Elvedin Hrusto, radnik termoelektrane Kakanj nastradao je juče oko 17 sati. Njega je povukla gumena traka odnosno gumeni transporter i na licu mesta mu otkinula ruku.

Kako je za portal "Avaza" ispričao član porodice (identitet poznat redakciji), Elvedin se prethodnih dana žalio da je preumoran i da ne može uzeti ni bolovanje jer ga nema ko zameniti.

- Desilo se juče oko 17 sati. Prethodnih dana, bilo je problema sa lošim ugljem, stalno je traka štopala odnosno bila zaustavljana. Elvedin je bio na jednom zahtevnom mestu, gde je sve to trebalo odblokirati, da traka ide dalje i da vozi ugalj. Međutim, na tom radnom mestu postoje samo dva čoveka. I kada dođe do ovakvih začepljenja i štopanja, neophodno je namjanje 5 ili 6 ljudi angažvati da reše problem, a bili su njih dvojica. Mnogo je to zahtevan posao - kaže Elvedinov rođak, prenosi Srpskainfo.

Ističe da je Elvedin Hrusto radio u tri smene te da je i u godinama (55).

- Verovatno je čovek pao od umora, od dekoncentracije, radi u tri smene. I desilo se da ga je traka, gumeni transporter povukao, ruku mu je otkinula na licu mesta. Bio je sa njim jedan kolega, koji nije mogao ništa drugo uraditi nego zaustaviti traku. Uspio je, ali je on već stradao. Hitna je došla odvezli su ga u bolnicu, u kritičnom je stanju još uvek - kaže sagovornik portala "Avaza".

Kaže da sa strepnjom čekaju informacije iz bolnice.

- Povređen mu je grudni koš, rebra, s obe strane plućna krila. Sad je u komi, nadamo se da će biti bolje, da će preživeti. On je 25 godina na tom radnom mestu. Iako ima kvalifikaciju za bolje radno mjesto, nikada nije dobio prekvalifikaciju. Ali on se nikada nije žalio, radio je i šutio - kaže za kraj član porodice Elvedina Hruste.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.