PROTEST U SARAJEVU ZBOG TRAGIČNE SMRTI MALENE DŽENE: Demonstranti traže ispunjenje 4 zahteva
Džena Gadžun, Foto: FACEBOOK/AMINA BEŠLIJA/SCREENSHOT

MIRNO I DOSTOJANSTVENO

PROTEST U SARAJEVU ZBOG TRAGIČNE SMRTI MALENE DŽENE: Demonstranti traže ispunjenje 4 zahteva

Jedan od organizatora okupljanja Alen Alić rekao je da ga raduje da su već ispunjena dva od četiri njihova uslova

Objavljeno:

Građani Sarajeva okupili su se ispred Ministarstva zdravlja Kantona Sarajevo povodom tragičnog događaja i smrti devojčice Džene Gadžun iz Kaknja.

Jedan od organizatora okupljanja Alen Alić rekao je da ga raduje da su već ispunjena dva od četiri njihova uslova.

- Prvi zahtev je hitno formiranje komisije za definisanje krivične odgovornosti lekara iz tri zdravstvene ustanove. Drugi je hitan angažman inspekcije i obustava rada zdravstvene ustanove. Tražimo i izmene zakonskih procedura o pružanju zdravstvenih usluga u KS - izjavili su demonstranti, prenosi Klix.

Oni smatraju da je 15 dana dovoljno za ispunjenje njihovih zahteva, a u protivnom će ponovo pozvati građane na proteste.

Organizatori ovog okupljanja su ranije naglasili kako mirno okupljanje ima tri cilja i to: izražavanje podrške porodici Gadžun, informisanje šire javnosti o slučaju smrti devojčice Džene Gadžun i dostavljanje liste zahteva Ministarstvu zdravstva Kantona Sarajevo.

- Mirno i dostojanstveno, za Dženu Gadžun - navodi se u saopštenju organizatora Alena Alića.

Trogodišnja Džena Gadžun juče je sahranjena u Gornjim Lučanima kod Kaknja. Ona je u nedelju preminula u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) nakon nekoliko dana provedenih u teškoj komi u koju je pala na operaciji koja se odvijala u jednoj privatnoj klinici u Sarajevu.

Inspekcija je u svom izveštaju navela brojne nepravilnosti, a osim toga zamerila je lekarima da su operaciju u opštoj anesteziji izvodili u privatnoj klinici, iako to nije dopušteno.

Bonus video:

03:36

ESPRESO TVITER: Maja Marinković

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.