DODIK SE OPROSTIO OD MARINKA ROKVIĆA: Bili su prijatelji, ovako su nekad zajedno pevali i zbijali šale (VIDEO)
Marinko Rokvić i Milorad Dodik, Foto: Printscreen/youtube/goranobc

ZAJEDNIČKI SNIMAK

DODIK SE OPROSTIO OD MARINKA ROKVIĆA: Bili su prijatelji, ovako su nekad zajedno pevali i zbijali šale (VIDEO)

Dodik je istakao da će Marinkove pesme nadživeti sve nas njegove savremenike, jer to nisu obične pesme već vanvremenski hitovi

Objavljeno:

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik uputio je danas saučešće porodici i prijateljima pevača Marinka Rokvića, ističući da će njegove pesme i talenat koji je posedovao pamtiti generacije njegovih poštovalaca.

- Sa velikom tugom primio sam vest da nas je napustio još jedan velikan srpske muzičke scene i moj veliki prijatelj. Marinko Rokvić bio je više od pevača, umetnik narodne pesme koji je snagom svoga glasa obeležio naše, ali i buduće vreme – istakao je Dodik, prenosi Srpskainfo.

Dodik je istakao da će Marinkove pesme nadživeti sve nas njegove savremenike, jer to nisu obične pesme već vanvremenski hitovi koji će uvek biti rado slušani i sigurno je da ni buduće generacije neće dozvoliti da odu u zaborav. U telegramu saučešća Dodik je izrazio iskreno saosjećanje u bolu koji je zadesio porodicu Rokvić, dodavši da je sa Marinkom otišlo jedno divno vreme koje je on svojim glasom i postojanjem učinio lepšim, saopšteno je iz Kabineta srpskog člana Predsjedništva BiH.

Dodik često na političkim tribinama i privatnim slavljima rado peva hitove Marinka Rokvića. Da je gajio iskreno drugarstvo sa legendarnim Marinkom svedoči i ovaj video iz 2008. godine kada su zajedno pred publikom zapevali „Ovo je moja kuća, živio sam tu“.

Ovu priliku Dodik je iskoristio i da na bini ispriča anegdotu vezanu za vrijeme koje je provodio s Rokvićem.

– Marinko je pevao na svadbi moje kćerke i tako me navukao da krenem da pevam ovu pesmu. Naravno imao sam tremu, ali pristao sam. U tom momentu su došli i momci iz OK benda koji su svirali na terasi, a Marinko me je ostavio samog da pjvam. Zapravo pustio me je da pokažem svoje pevačko isustvo, a momak iz OK benda je onda rekao: U *ebote jest ovaj Marinko propao – ispričao je Dodik pre nego što je sa Rokvićem zajedno zapevao.

Pevač Marinko Rokvić preminuo je danas u Beogradu u 68. godini.

Marinko Rokvić rođen je 27. januara 1954. godine u Bosanskom Petrovcu. Pevačku karijeru započeo je 1974. godine. Do sada je objavio 21 studijski album.

Iza njega će ostati brojni hitovi, poput “I kad me svi zaborave”, “Skitnica”, “Da volim drugu ne mogu”, “Ti za ljubav nisi rođena”, “Potražiću oči nešto zelenije”.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.