PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA NA PODRUČJU OPŠTINE PALA: Reke se izlile, potoci i bujične vode podivljale!
Ilustracija, Foto: MUP.RS

NEVREME

PROGLAŠENA VANREDNA SITUACIJA NA PODRUČJU OPŠTINE PALA: Reke se izlile, potoci i bujične vode podivljale!

Jugović je dodao da su sve nadležne službe još od sinoć na terenu, u punom angažmanu je Civilna zaštita, opštinska Komunalna policija, radnici i mehanizacija paljanskog preduzeća Komunalno i Vodovod i kanalizacija

Objavljeno: 11:24h

Načelnik opštine Pale Boško Jugović proglasio je danas vanrednu situaciju na području opštine pošto su se u pojedinim delovima više naselja reke izlile, tako da su bujice ugrozile imovinu građana i privrednih subjekata.

"Potoci i bujične vode su podivljale, aktivirane su i podzemne vode i sve to je u veoma kratkom periodu uticalo na veliki porast vodostaja Paljanske i Mokranjske Miljacke, Prače, Repašnice i svih rečnih tokova na području opštine", kazao je Jugović za agenciju Srna.

On je rekao da nadležne službe prate situaciju i da nastoje da spreče veće posledice koliko je to god moguće, iako je veoma teško delovati u situaciji kada obilne padavine ne jenjavaju.

Jugović je dodao da su sve nadležne službe još od sinoć na terenu, u punom angažmanu je Civilna zaštita, opštinska Komunalna policija, radnici i mehanizacija paljanskog preduzeća Komunalno i Vodovod i kanalizacija.

Bonus video:

00:54

Nevreme ne jenjava: Izlili se bujični potoci u ivanjičkim selima

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.