U afektu SEKIROM UBILA MAJKA: Veštak svedočio na suđenju za zločin u Kozluku
Sud, Foto: Profimedia

JEZIVO

U afektu SEKIROM UBILA MAJKA: Veštak svedočio na suđenju za zločin u Kozluku

Majku je ubila zadavši joj pet udaraca sekirom po glavi, prenosi Srpskainfo.

Objavljeno:

U Okružnom sudu u Bijeljini nastavljeno je suđenje Ramzi Karajčić (63) iz Kozluka kod Zvornika, koju optužnica tereti za svirepo ubistvo majke Namke Hokić (83), koje se dogodilo 25. avgusta 2020. godine, u porodičnoj kući u Kozluku.

Majku je ubila zadavši joj pet udaraca sekirom po glavi, prenosi Srpskainfo.

Na devetom nastavku glavnog pretresa svoje mišljenje, na predlog odbrane optužene Ramze Karajčić, dao je sudski veštak, neuropsihijatar Ratko Kovačević, iznevši u svom nalazu da je optužena “duševno zaostala osoba, čije su psihičke funkcije drugačije u odnosu na druge prosečno inteligentne osobe”.

– Ona je osoba sa sniženom intelektualnom sposobnošću, s redukovanom pažnjom i njeno razmišljanje je pojmovno siromašno. Njeno ponašanje je situaciono uslovljeno, slabo kontrolisano ili nekontrolisano. Doživela je maltretiranje od svoje majke, što je iscrpilo njene intelektualne mogućnosti. Reagovala je impulsivno i nekontrolisano. Majka joj je zabranjivala osnovne stvari – struju, vodu. Neposredno pre izvršenja krivičnog dela kod nje se pojavio afekat gnjeva visokog intenziteta zbog osećaja nanesene velike nepravde prema njoj – istakao je Kovačević.

Sužena svest

On je pojasnio da afekt besa ili gnjeva sužava svest u jednom pravcu i redukuje mogućnost logičkog razmišljanja.

– Prema mojoj proceni, bio je to visok afekat gneva sa suženjem svesti, što je dovelo do privremene duševne poremećenosti. Afekat gneva bio je pokretač tog impulsivnog i agresivnog ponašanja prema oštećenoj – izjavio je Kovačević i istakao da optužena nije bila sposobna da upravlja svojim postupcima prilikom ubistva.

Tužilac Aleksandar Radan, u unakrsnom ispitivanju, prigovorio je nalazu i izlaganju sudskog veštaka Kovačevića. Tužilac je predložio, a Sud je to i prihvatio, da se izvede dodatno neuropsihijatrijsko veštačenje veštaka s Neuropsihijatrijske klinike UKC-a Tuzla, piše Avaz.

Bonus video:

01:34

ESPRESO U POSETI NAJLEPŠEM MESTU U SRBIJI: Legenda kaže da je na dnu Krupajskog vrela sakriveno BLAGO!

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.