DVE GODINE OD POGIBIJE MLADE LANE (19): Misteriozni slučaj i dalje nerasvetljen, nalazi lekara se ne poklapaju!
Lana Bijedić, Foto: Printscreen/facebook

TRAGEDIJA

DVE GODINE OD POGIBIJE MLADE LANE (19): Misteriozni slučaj i dalje nerasvetljen, nalazi lekara se ne poklapaju!

Rezultati veštačenja njenog telefona, koji je otključan u jednoj agenciji u Nemačkoj, njene odeće, beleški i tragova izuzetih s lica mesta, kao i toksikološke analize, bili su praktično beskorisni

Objavljeno:

Prošle su dve godine, od kad je u večernjim satima u reci Studenčici, u mestu Studenci kod Ljubuškog, pronađeno telo Lane Bijedić (19) iz Mostara, nedugo nakon što je prijavljen njen nestanak.

Ovaj misteriozni slučaj, koji je potresao ceo egion, praktično je potpuno nerasvetljen i kako vreme odmiče, čini se da će kao takav biti zaveden u policijskoj evidenciji.

Tek prošle godine, nakon što su zatražili njegov angažman, u Tužilaštvo Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK) je stigao nalaz Džona Klarka, forenzičkog veštaka za patologiju Univerziteta u Glazgovu.

Ovaj britanski stručnjak je dao svoje mišljenje i stručni nalaz o načinu nastanka povreda na telu nesrećne devojke.

U izveštaju, Klark je zaključio da priroda unutrašnjih i spoljašnjih povreda ne podržava mišljenje iz obdukcijskog nalaza da je Lana bila žrtva napada koji je uključivao udaranje šakama, šutiranje i moguće udaranje teškim predmetom, već da je, najverovatnije, reč o padu sa visine, konkretno sa mosta iznad reke visokog 110 metara.

Dr Dražen Damjanjuk, koji je uradio obdukciju juče je za Avaz rekao da ostaje pri svom mišljenju i nalazu.

On je otkrio da ga iz Tužilaštva ZHK nisu kontaktirali nakon što su dobili Klarkov nalaz, a zatim je potvrdio da je praksa u takvim slučajevima da se radi usaglašavanje, odnosno tzv. superveštačenje sa tročlanom komisijom koja bi trebalo da da i konačno mišljenje, budući da je reč o dva suprotstavljena nalaza.

I doktor Damjanjuk se boji da će ovaj slučaj ostati nerešen, a to bi, bilo prvi put u njegovoj karijeri, u kojoj je, zaključno s jučerašnjim danom, uradio 524 obdukcije.

- Ne mogu da se složim sa tim da su povrede nastale usled pada s visine. I ja sam bio na licu mesta i zanimljivo je to da tokom uviđaja nije uočena rupa u granju koja bi morala da nastane usled pada, a u tom slučaju bi se radilo o ogromnoj rupi - rekao je doktor Damjanjuk.

Smrt mlade devojke i dalje misterija

Lanin nestanak je 6. oktobra policiji prijavila majka Nina, nakon što joj se ćerka, koja je u poslepodnevnim satima trebalo da otputuje u Sarajevo na studije, nije javljala na telefonske pozive.

Nesrećna devojka je u prepodnevnim satima majci kazala da će s prijateljicom otići na kafu, ali se, iz potpuno nepoznatih razloga, autobusom iz Mostara zaputila u Čapljinu, što je otkriveno snimcima s nadzornih kamera. S autobuske stanice u Čapljini je pešačila više od pet kilometara do mesta Trebižat, gde joj se gubi trag.

Zanimljivo je da je njeno kretanje zabeleženo i na vijaduktu ispod kojeg je telo nađeno.

Rezultati veštačenja njenog telefona, koji je otključan u jednoj agenciji u Nemačkoj, njene odeće, beleški i tragova izuzetih s lica mesta, kao i toksikološke analize, bili su praktično beskorisni.

Bonus video:

00:40

RUKE GORE, POLICIJA! OVNOM RAZVALILI VRATA: Spektakularna akcija hapšenja u Novom Sadu za ubistvo MMA borca!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.