PORODICA SNIMALA TRENUTAK PRIVOĐENJA: Pogledajte kako je Fikret Abdić UHAPŠEN na svoj 82. rođendan! (VIDEO)
Fikret Abdić, Foto: Printscreen/Youtube

haški osuđenik za ratne zločine

PORODICA SNIMALA TRENUTAK PRIVOĐENJA: Pogledajte kako je Fikret Abdić UHAPŠEN na svoj 82. rođendan! (VIDEO)

Abdić i njegov sin terete se za sklapanje fiktivnih ugovora o zajmu i sporazuma o prenosu prava vlasništva, a ukupna počinjena šteta, prema optužnici, iznosi oko 500.000 maraka

Objavljeno:

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su sinoć Fikreta Abdića, aktuelnog načelnika Velike Kladuše i haškog osuđenika za ratne zločine.

Abdić zvani Babo je uhapšen na osnovu Interpolove crvene poternice koja je raspisana na zahtev hrvatskog Ministarstva pravde, piše Srpskainfo.

Pripadnici SIPA su saopštili Abdiću zbog čega ga privode te ga ljubazno pozvali da krene s njima do Regionalne kancelarije u Banjaluci.

Iz Laburističke stranke su kazali da su Fikreta Abdića uhapsili na njegov 82. rođendan, a snimak privođenja su snimali članovi njegove porodice.

Abdić i njegov sin terete se za sklapanje fiktivnih ugovora o zajmu i sporazuma o prenosu prava vlasništva, a ukupna počinjena šteta, prema optužnici, iznosi oko 500.000 maraka (dva miliona kuna), prenosi Klix.

Vrhovni sud Hrvatske u decembru 2019. godine je prihvatio je žalbu državnog tužilaštva i ukinuo presudu Županijskog suda u Rijeci prema kojoj je preduzetnik, političar i osuđeni ratni zločinac Fikret Abdić bio oslobođen optužbi za počinjenje krivičnog dela zloupotrebe položaja i ovlasti.

Fikret Abdić i njegov sin Ervin Abdić terete se za krivična dela zloupotrebe položaja i ovlasti te pomaganje u zloupotrebi položaja i ovlasti i omogućavanje drugome sticanja protivpravne imovinske koristi.

Fikreta Abdića tereti se da je 2001. fiktivno posudio Agrokomercu 600.000 kuna, a zatim je, pošto novac nije vraćen, preuzeo nekretninu firme – vilu u Voloskom vrednu 1,9 miliona kuna. Takođe se tereti da je 2005. opunomoćio sina, iako to nije smeo jer više nije bio direktor jedne od Agrokomercovih firmi, da potpiše ugovor o kreditu sa založnim pravom na četiri građevine i dvorište u riječkoj četvrti Kozali. Obojica su se na početku suđenja očitovala da se ne smatraju krivima.

Bonus video:

00:40

RUKE GORE, POLICIJA! OVNOM RAZVALILI VRATA: Spektakularna akcija hapšenja u Novom Sadu za ubistvo MMA borca!

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.