PREMINUO ŽIVKO RADIŠIĆ! Tužna vest stigla iz Banjaluke
Živko Radišić, Foto: yOUTUBE/FACE HD TV

TUGA

PREMINUO ŽIVKO RADIŠIĆ! Tužna vest stigla iz Banjaluke

Jedno vreme je bio na čelu Socijalističke partije Republike Srpske dok je funkciju gradonačelnika Banjaluke obavljao od 1977. do 1982. godine

Objavljeno:

Živko Radišić, bivši gradonačelnik Banjaluke i član Predsedništva BiH preminuo je danas u 84. godini u Banjaluci u UKC RS gde je bio hospitalizovan.

Radišić je rođen Prijedoru 1937. godine, a diplomirao je 1964. na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Jedno vreme je bio na čelu Socijalističke partije Republike Srpske dok je funkciju gradonačelnika Banjaluke obavljao od 1977. do 1982. godine.

Radišić je za vreme velikog zemljotresa u Banjaluci bio u vrhu banjalučke gradske vlasti te neposredno zadužen za saniranje posledica.

Godinama nakon potresa je i kao načelnik nadgledao obnovu i kumovao otvaranju nekih novih objekata, poput Banjalučkog univerziteta, bolničkog centra na Paprikovcu i nekoliko klinika i odelenja, među kojima su bili i dečje i zarazno odelenje.

Bio je srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH iz Republike Srpske od oktobra 1998. do juna 1999, kao i srpski član Predsedništva BiH iz Republike Srpske u periodu od oktobra 2000. do juna 2001.

Postao je senator Republike Srpske u drugom sazivu Senata 2009. godine.

Rajko Kuzmanović, tadašnji Predsednik Republike Srpske ga je 1. novembra 2010. odlikovao Ordenom časti Republike Srpske sa zlatnim zracima za doprinos u jačanju ugleda Republike Srpske.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.