Dodik nakon sednice: "Nije donesena nijedna odluka i tako će biti dok se ne reši Inckov zakon" (VIDEO)
Milorad Dodik, Foto: Printscreen/Youtube

BIH

Dodik nakon sednice: "Nije donesena nijedna odluka i tako će biti dok se ne reši Inckov zakon" (VIDEO)

On je rekao da se na sednici videlo da dva člana Predsedništva BiH deluju sinhornizovano i jedinstveno, ali da postoje zakonske i ustavne procedure koje se moraju poštovati

Objavljeno: 14:42h

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je na sednici Predsedništva BiH bilo niz pitanja iz političke i vojne oblasti koje su u nadležnosti Predsedništva, ali da nijedna odluka nije donesena, te da će neke tačke ponovo biti na dnevnom redu naredne sednice.

On je rekao da se na sednici videlo da dva člana Predsedništva BiH deluju sinhornizovano i jedinstveno, ali da postoje zakonske i ustavne procedure koje se moraju poštovati.

– Predsedništvo mnoge oduke mora doneti konsenzusom, ako ga nema onda nema ni odluka. Na narednoj sednici tačke iz oblasti spoljne politike i ekonomije idu ponovo na dnevni red, ali ako ne bude kosenzusa neće biti ni donesenih odluka – rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu, prenosi Srpskainfo.

Dodik je istakao da učestovanje u radu nisu blokade, kako to tvrdi Šefik Džaferović, te da je učestovanje u radu u skladu sa zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske moguće na ovaj način kako on to i radi.

– U Narodnoj skupštini Srpske rekli su da nema odlučivanja dok se ne obavi dijalog koji stalno predlažemo u želji da postavimo sva otvorena pitanja u BiH na dnevni red i pokušavamo dogovoriti i rešiti pitanja nametnutog zakona koji smatramo da je neodrživ i taj zakon je ukinut na prostoru Republike Srpske – naveo je Dodik.

On je napomenuo da se Srpska ozbiljno sprema da operativno provede takav nalog.

– Ukoliko situacije ostane ovakva i ne bude dgovora kako rešiti pitanje nametnutog zakona, neuvažavanja institucija u Republici Srpskoj i rešiti pitanje izmišljenog visokog predstavnika u BiH ostaćemo u ovom kapacitetu u kojem jesmo, a to znači da će to otići na sednicu Narodne skupštine da se odredi po tim pitanjima – naveo je Dodik.

On je dodao da se konsultovao o načinu rada sa predsednikom Narodne skupštine i da su utvrdili da je to poštivanje odluke Skupštine.

Bonus video:

04:50

NOVINARI ESPRESA UZELI PUŠKE U RUKE I PUCALI JEDNI U DRUGE! Probali smo AIRSOFT, najnoviju HIT IGRU! (VIDEO)

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.