STEJT DEPARTMENT IZDAO NOVA UPOZORENJA ZA PUTOVANJE U BIH: Budite na oprezu, TERORISTIČKE GRUPE SMIŠLJAJU NAPADE!
State Department, Foto: Profimedia

UPOZORENJE ZA AMERIKANCE

STEJT DEPARTMENT IZDAO NOVA UPOZORENJA ZA PUTOVANJE U BIH: Budite na oprezu, TERORISTIČKE GRUPE SMIŠLJAJU NAPADE!

Upozorenje je prenela i internet stranica Ambasade SAD u BiH

Objavljeno:

Stejt Department izdao je nova upozorenja za Amerikance koji putuju u Bosnu i Hercegovinu pod nazivom "Alert: Bosnia and Herzegovina Travel Advisory Level 3: Reconsider Travel", zbog nesigurnosti i mogućih terorističkih napada.

Upozorenje je prenela i internet stranica Ambasade SAD u BiH.

- Razmislite o putovanju u Bosnu i Hercegovinu zbog pandemije Covida 19. Pojačajte oprez u Bosni i Hercegovini zbog terorizma i nagaznih mina - navodi se na web stranici.

Upozorenje
foto: SCREENSHOT

Dalje kažu, "terorističke grupe nastavljaju smišljati moguće napade u Bosni i Hercegovini".

Izdato je upozorenje i za opasnost od minskih polja, koja kako navode, mogu predstavljati pretnju američkim državljanima.

Stejt Department
foto: Profimedia

- Minska polja i mine su prisutni u celoj Bosni i Hercegovini. Iako su sumnjiva opasna područja obično jasno označena, svake godine ubijeno ili povređeno nekoliko ljudi - navode iz Ambasade SAD-a u BiH.

Takođe, Centri za prevenciju bolesti (CDC) izdali su Obaveštenje o zdravstvenom stanju za putovanje u Bosnu i Hercegovinu 3. stepena zbog Covida19, koja ukazuje na visoku prisutnost koronavirusa u zemlji.

Stejt Department
foto: Profimedia

- Vaš rizik od dobijanja Covida i razvoja teških simptoma može biti manji ako ste potpuno vakcinisani vakcinama koje je odobrila FDA. Pre planiranja bilo kakvog međunarodnog putovanja, molimo vas da pregledate posebne preporuke CDC - a za potpuno vakcinisane i nevakcinisane putnike - preporuke su američkim državljanima na stranicama Stejt Departmenta i Američke ambasade u BiH.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.