PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NESAVESNE MAJKE IZ ZAVIDOVIĆA! Devetoro dece živelo u jezivim uslovima
Bosanska policija/Ilustracija, Foto: Youtube printscreen

jezivo

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV NESAVESNE MAJKE IZ ZAVIDOVIĆA! Devetoro dece živelo u jezivim uslovima

Decu nije upisala u osnovnu školu, iako svesna da tako postupajući grubo zanemaruje funkciju zbrinjavanja i odgoja dece, na koju posledicu je pristala, a zbog čega su deca skitala po gradu neuredni i zapušteni

Objavljeno:

Kantonalno tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona podiglo je optužnicu protiv Razije Huskić iz Zavidovića zbog krivičnog dela zapuštanje ili zlostavljanje deteta ili maloletnika.

Optužnicu je u celosti potvrdio 10. avgusta sudija za prethodno saslušanje Opštinskog suda Zavidovići, saopšteno je iz Tužilaštva ZDK, prenosi Srpskainfo.

– U vremenskom periodu u toku 2019. godine i 2020 godine, na području opštine Zavidovići, nije brinula o osnovnim potrebama prehrane, zdravlja, nege i odevanja, svoje devetoro maloletne dece sa kojim živi u zajedničkom domaćinstvu, tako što ih je ostavljala same u neuslovnim prostorijama, bez hrane i neadekvatno obučene, a često ih je ostavljala same i noću bez nadzora odraslih – navodi se u optužnici.

Takođe je navedeno da je opstruisala saradnju sa JU Centrom za socijalni rad Zavidovići tokom usmenih i pismenih upozorenja stručnih lica tog centra zbog zanemarivanja brige o deci.

Decu nije upisala u osnovnu školu, iako svesna da tako postupajući grubo zanemaruje funkciju zbrinjavanja i odgoja dece, na koju posledicu je pristala, a zbog čega su deca skitala po gradu neuredni i zapušteni.

– Dakle, kao roditelj grubo zanemarila svoju funkciju zbrinjavanja i odgoja deteta ili maloletnika, čime je počinila produženo krivično delo Zapuštanje ili zlostavljanje deteta ili maloletnika iz člana 219. stav 1. u vezi sa članom 55. KZ F BiH- navodi se u optužnici, piše Avaz.

(Espreso/Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.