DODIK IZRIČIT: "Iću na robiju, genocida u Srebrenici nije bilo"
Foto: Marina Lopičić

IZJAVA

DODIK IZRIČIT: "Iću na robiju, genocida u Srebrenici nije bilo"

Istakao je da je izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za Srebrenicu, kojoj je predsedavao Gideon Grajf, već mnogo toga promenio, da ga treba sistematizovano koristiti i da je istina jedna - da genocida nije bilo

Objavljeno:

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio da nikada neće prihvatiti navode da se u Srebrenici dogodio genocid, te da je zarad odbrane tog stava spreman da ode na robiju.

"Apsolutno bih pre birao da idem u zatvor nego što bih priznao nešto što se nije desilo, a to je navodni genocid u Srebrenici. Ta priča o navodnom genocidu je postala aktuelna 2002. godine, sedam godina nakon događaja. Ođednom se sve oko toga aktualizuje i 'sada se sve zna'. Istina je jedna da genocida nije bilo", rekao je Dodik za Srpski telegraf.

Istakao je da je izveštaj Nezavisne međunarodne komisije za Srebrenicu, kojoj je predsedavao Gideon Grajf, već mnogo toga promenio, da ga treba sistematizovano koristiti i da je istina jedna - da genocida nije bilo.

"Na sve to je Nezavisna međunarodna komisija najbolje odgovorila i to zaista treba koristiti jer je sistematizovano od ljudi čije je znanje, ali i autoritet, neosporan. Tako da, u tom pogledu, ovaj izveštaj dosta toga menja", rekao je, između ostalog, Dodik.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.