MOTORNOM TESTEROM NAPAO POLICAJCE, A ONDA PREŠAO NA TRAKTOR! Podignuta optužnica protiv osumnjičenog
Policija, Foto: RINA

jezivo

MOTORNOM TESTEROM NAPAO POLICAJCE, A ONDA PREŠAO NA TRAKTOR! Podignuta optužnica protiv osumnjičenog

U Okružnom javnom tužilaštvu Doboj su rekli da je počinio u sticaju dva krivična dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti

Objavljeno:

Protiv Bojana Lazića (32) iz Broda podignuta je optužnica zbog sumnje da je upaljenom motornom testerom napao policajce, a zatim traktorom pokušao pregaziti druga dva policajca.

Optužnicu protiv njega podiglo je Okružno javno tužilaštvo u Doboju, a potvrdio ju je Osnovni sud u Derventi.

Incident se desio početkom juna ove godine, a Lazić i njegov otac su uhapšeni nakon filmske potere kroz šumu. U hapšenju Lazića bila je angažovana i Jedinica žandarmerije Policijske uprave Doboj.

Policiji u Brodu 2. juna G.M. je prijavio da su njegovoj šumi odvija bespravna seča stabala.

– Na lice mesta, u šumu Koraće, izašli su policajci K.Ž. i P.Z. iz Broda i zatekli Bojana i njegovog oca Branu Lazića kako bespravno seku stabla. Oni su se njima predstavili kao policajci s namerom da ih legitimišu – navedeno je u optužnici.

Međutim, tada nastaje prava drama, koja se, na sreću, završila bez težih posledica. Naime, došlo je do filmske potere između lopova i policajaca, ali i do potezanja pištolja.

– U tom momenu Bojan Lazić, koji je bio udaljen na oko pet metara od policajaca, u ruke je uzeo motornu testeru i stavio je u pogon, te se okrenuo prema policajcima. Testeru je podigao u visni prsa i policajcima glasno rekao: „'Ajde“ – precizirano je u optužnici.

On je zatim s upaljenom pilom krenuo u pravcu policajaca K.Ž. i P.Z, prišavši im na udaljenost od tri, četiri metra.

To je kod policajaca izazvalao osećaj ugroženosti i straha, te su mu izdali jasno i glasno naredbu da stane i da ugasi motornu testeru, na šta se Lazić oglušio i nastavio kretanje s upaljenom motornom testerom prema policijskim službenicima.

– Nakon toga policajci su, plašeći se za svoj život, potegli službene pištolje i usmerili ih prema Laziću i ponovo jasno i glasno naredili da stane i odloži motornu testeru, na šta se isti oglušio, te je s motornom pilom seo u traktor i pobegao s lica mjesta – piše u optužnici.

Pomenuti policajci su odmah obavestili policijsku stanicu o tome šta se desilo, pa su angažovani i pripadnici Jedinice žandarmerije.

– Lazić je, upravljajući svojim traktorom i tako bežeći od policijskih službenika, na šumskom putu u mestu Donja Barica naišao na pripadnike Jedinice žandarmerije Policijske uprave Doboj, M.D. i Ž.V, koji su u službenim uniformama pružali pomoć policijskim službenicima Policijske stanice Brod u pronalaženju i njegovom hapšenju – navodi se u optužnici dobojskog tužilaštva.

Pomenuti pripadnici Žandarmeriju su sa udaljenosti od oko desetak metara jasno i glasno izdali naređenje Laziću da se zaustavi.

– Policajac M.D. je podigao ruku, dok je Ž.V. usmerio svoje oružje u pravcu osumnjičenog, na šta se osumnjičeni Lazić oglušio na izdato naređenje i nije zaustavio. Dodao je gas i svojim traktorom, bez namere zaustavljanja, produžio kretanje navedenim putem u pravcu policajaca koji su stajali na putu – piše u optužnici.

Kada su policajci shvatili da Lazić nema nameru da se zaustavi, M.D. je skočio u rastinje s desne, a Ž.V. u rastinje s leve strane puta. Ubrzo posle toga Bojan je pronađen i uhapšen.

Njegov otac je u ovom metežu takođe pobegao, ali ga je policija kasnije pronašla i uhapsila.

U Okružnom javnom tužilaštvu Doboj su rekli da je počinio u sticaju dva krivična dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Oni su dodali da se protiv njega vodi sudski postupak u Osnovnom sudu u Derventi.

Iza rešetaka

Nakon što je Osnovni sud potvrdio optužnicu protiv Lazića, na predlog tužilaštva produžen mu je pritvor.

Pritvor mu može trajati najviše godinu dana, uz kontrolu opravdanosti pritvora po isteku dva meseca od dana donošenja poslednjeg rešenja o pritvoru.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.