OGLASILA SE GRANIČNA POLICIJA O BEGU GENERALA SAVČIĆA! Saopšteno da li je prelazak granice evidentiran
Milomir Savčić, Foto: Printscreen/Youtube

informacije

OGLASILA SE GRANIČNA POLICIJA O BEGU GENERALA SAVČIĆA! Saopšteno da li je prelazak granice evidentiran

Sud je Savčiću juče odredio pritvor zbog "medijskih istupa i komuniciranja s medijima o činjenicama o svom predmetu"

Objavljeno:

Granična policija BiH saopštila je da nema informaciju da je penzionisani general Milomir Savčić napustio BiH, navodeći da ni na jednom od graničnih prelaza nije evidentiran njegov pokušaj izlaska iz države.

Sarajevski portal Istraga objavio je da je Savčić, kome je Sud BiH odredio pritvor, poslednji put bh. mobilne mreže koristio sinoć oko 21 sat u mestu Dvorovi kod Bijeljine, da je signal lociran na baznoj stanici nekoliko kilometara od granice sa Srbijom, a posle toga taj telefon je bio aktivan na teritoriji druge države.

Sud Bosne i Hercegovine raspisao je danas međunarodnu poternicu za penzionisanim generalom Milomirom Savčićem, optuženim za genocid u Srebrenici, jer je on od juče nedostupan pravosudnim organima BiH.

Sud je Savčiću juče odredio pritvor zbog "medijskih istupa i komuniciranja s medijima o činjenicama o svom predmetu".

Ministar pravde BiH Josip Grubeša potvrdio je da sudski policajci sinoć nisu pronašli Savčića na kućnoj adresi da mu uruče naredbu, kao i da Savčićev advokat Miodrag Stojanović ne zna gde se nalazi njegov branjenik.

Sud BiH juče je odredio pritvor za Savčića, protiv koga se vodi postupak za genocid u Srebrenici, pošto je, kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH, posle nametanja zakona o zabrani negiranja genocida četiri puta gostovao u medijima i govorio o dešavanjima u Srebrenici, što mu, ranije donetim merama zabrane, nije dozvoljeno.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.