ZATVOR SVIMA KOJI SRPSKU I SRBE NAZOVU GENOCIDNIM! Upravo saopšteno
Zatvor, Foto: Printscreen Youtube

NOVA ODLUKA

ZATVOR SVIMA KOJI SRPSKU I SRBE NAZOVU GENOCIDNIM! Upravo saopšteno

To znači da srpski predstavnici neće povući iz institucija, ali da neće učestvovati u radu i donositi odluke dok se ne reši pitanje nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida u BiH

Objavljeno:
  • 62

Jedna od izmena zakona koju su dogovorili lideri Srpske danas u Banjaluci biće ta da ko god nazove Republiku Srpsku ili srpski narod genocidnim ide u zatvor.

Ovo će biti predloženo kroz izmene Krivičnog zakona RS na sednici u petak 30 jula.

Podsećamo, lideri političkih partija iz Republike Srpske zaključili su da srpski predstavnici u institucijama BiH, odnosno Predsjedništvu, Savetu ministara i Parlamentu BIH ne odlučuju.

To znači da srpski predstavnici neće povući iz institucija, ali da neće učestvovati u radu i donositi odluke dok se ne reši pitanje nametnutog zakona o zabrani negiranja genocida u BiH.

Jedan od zaključaka sastanka je da se u proceduru biti upućena dva zakona. Takođe, dogovoreno je da se na sednici NSRS koja će biti u petak nađu zakoni a sednica će biti zatvorena za javnost.

Zaključci koji su danas usvojeni

– Politički predstavnici iz RS odbacuju nametnute odluke visokog predstavnika i smatraju ga neprihvatljivim i ništavnim. – Smatramo da ne postoje uslovi za rad srpskih predstavnika u institucijama BiH – Predsedništvu BiH, Parlamentarnoj skupštini i Savetu ministara. – Odbacuje se svako nametanje na nivou BiH i ne postoji legalni visoki predstavnik jer nije izabran u skladu sa procedurama i odbacuje se saradnju s njim. – Na sastanku je bilo reči i o drugim aktivnostima koje će biti u narednom periodu. – Preko poslaničkih klubova biće upućena dva zakona vezana za ovu tematiku, a reč je o krivičnim zakonima.

(Espreso/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media