DVE UKRAJINKE ORGANIZOVALE LANAC PROSTITUCIJE U BiH! Podvođeno 17 devojaka, ako bi se bunile bile bi ZLOSTAVLJANE!
Policija, Foto: AP

užas

DVE UKRAJINKE ORGANIZOVALE LANAC PROSTITUCIJE U BiH! Podvođeno 17 devojaka, ako bi se bunile bile bi ZLOSTAVLJANE!

Utvrđeno je da su žrtve lanca prostitucije najmanje 17 devojaka koje su prinuđene da pružaju seksualne usluge za novac koji su morale da predaju organizatorima

Objavljeno:

U petak je tužilaštvo BiH podiglo optužnicu protiv dve državljanke Ukrajine optužene za organizovanje široke mreže prostitucije i trgovine devojkama iz istočne Evrope.

Asmik Ždanova (60) i Natalija Načikin (32) nalaze se u pritvoru u BiH i optužene su za organizovanje grupe usmerene na trgovinu ljudima na području Mostara, Banjaluke i Bijeljine od početka 2019. do kraja januara 2021. .

Devojčice su regrutovane uglavnom iz Ukrajine i Rusije i dovedene u BiH, gde su primorane na prostituciju, a istraga je utvrdila da su neke od njih imale teške fizičke i psihološke posledice.

Utvrđeno je da su žrtve lanca prostitucije najmanje 17 devojaka koje su prinuđene da pružaju seksualne usluge za novac koji su morale da predaju organizatorima.

Devojke koje bi se pobunile protiv lečenja bile su zlostavljane.

Tužilaštvo BiH konstatovalo je da je istraga o ovom slučaju vođena u saradnji sa partnerskim agencijama u inostranstvu, a ukoliko Sud BiH na suđenju potvrdi optužnicu, krivica optuženih ukrajinskih žena dokazaće se ispitivanjem 42 svedoka i brojnih svedoka materijalni dokazi.

Za takva krivična dela u BiH propisana je minimalna kazna od deset godina zatvora.

(Espreso/Hina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.