FATALNA SUNITA NAPUSTILA KPZ MOSTAR, KAZNU ĆE IZDRŽAVATI U TUZLI: Osuđena na 3,5 godina zbog ubistva ugostitelja!
Sunita Hindić, Foto: Fejsbuk/Privatni arhiv

PREBAČENA

FATALNA SUNITA NAPUSTILA KPZ MOSTAR, KAZNU ĆE IZDRŽAVATI U TUZLI: Osuđena na 3,5 godina zbog ubistva ugostitelja!

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubistvo se dogodilo 4. oktobra 2019. godine nakon svađe između njih dvoje

Objavljeno:

Sunita Hindić (22), koja je nakon ponovljenog postupka presudom Kantonalnog suda u Mostaru zbog ubistva Nine Ivankovića (55) nepravosnažno osuđena na tri i po godine zatvorske kazne danas je, kako saznajemo, napustila pritvorsku jedinicu Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) Mostar.

Ona je iz KPZ Mostar, u kojem je bila od dana ubistva, 4. oktobra 2019. godine prebačena u KPZ Tuzla i to, kako nam je potvrđeno iz Kantonalnog suda Mostar, na vlastiti zahtev, piše Avaz.

Hindić, poznata kao fatalna Sunita, iskoristila je zakonsko pravo da se pre pravosnažnosti presude uputi na izdržavanje kazne, kao i da joj se odobri premeštaj u KPZ Tuzla što joj je, nakon trećeg podneska Sudu, i odobreno, prenosi Srpskainfo.

Inače, KPZ Mostar nema odeljenje za ženske osuđene osobe.

Podsetimo, iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona su nedavno prema Vrhovnom sudu FBiH uložili žalbu po presudi Kantonalnog suda u Mostaru izrečenu 31. maja ove godine.

Žalba je uložena zbog bitne povrede odredbi kaznenog postupka, pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja, kao i odluke o kazneno-pravnoj sankciji, a braniteljica Hindić, advokat Nada Dalipagić je, kako nam je potvrdila, dostavila odgovor na žalbu.

Hindić i Ivanković su bili su kratkoj ljubavnoj vezi, a ubistvo se dogodilo 4. oktobra 2019. godine nakon svađe između njih dvoje. Hindić je Ivankovića usmrtila hicem iz njegovog pištolja CZ 7,65.

Nakon ponovljenog postupka proglašena je krivom za ubistvo iz nehata.

Bonus video:

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!
00:45

Espreso redakcija bira pobednika Zadruge 4!

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media