"Čas je bio na vodi, čas pod vodom", HEROJSKI ČIN VATROGASCA, skočio u Bosnu i spasao sugrađanina od DAVLJENJA
Ilustracija, Foto: Marina Lopičić

kapa dole!

"Čas je bio na vodi, čas pod vodom", HEROJSKI ČIN VATROGASCA, skočio u Bosnu i spasao sugrađanina od DAVLJENJA

Heroj ove priče je vatrogasac Kemal Šestić koji je skočio u reku da spasi svog sugrađanina, a kojeg je nosila reka Bosna

Objavljeno:

Pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Zenica još jednom su pokazali spremnost i maksimalnu opredeljenost kako su 24 sata na raspolaganju građanima, a poslednji herojski čin dogodio se u noći sa nedelje na ponedeljak kada je u reku Bosnu pao Zeničanin.

Policajci su, nešto iza ponoći, dobili dojavu da je nepoznati muškarac u reci Bosni na lokalitetu oko Stare pijace. Već nakon svega minutu od dojave, zenički vatrogasci bili su na licu mesta, prenosi Srpskainfo.

Heroj ove priče je vatrogasac Kemal Šestić koji je skočio u reku da spasi svog sugrađanina, a kojeg je nosila reka Bosna. U razgovoru za portal Avaza priča nam kako je najpre dojava bila da je sugrađanin u reci.

– Kada smo došli na lice mesta, policija nam je posvetlila reku i ugledali smo muškarca na sredini reke. Čas je bio na vodi, čas pod vodom. Tada smo shvatili da se ne radi o intervenciji spašavanja zaglavljene osobe – priča Šestić.

Govori da je instinktivno počeo trčati nizvodno dok je razmišljao kako najpre doći do utopljenika.

– Smer utopljenika menjao se iz sekunde u sekundu. Kada smo došli na most kod Lamele, trčeći sam sišao niz stepenice do reke, a potom sam razmišljao na koji način je najbolje prići utopljeniku dok mi se približavao. Ušao sam u reku i shvatio sam da ne pruža nikakav otpor. Uhvatio sam ga i izvukao na obalu, a onda sam shvatio da mu je potreban znak. Okrenuo sam ga na stranu, nakon čega je izbacio vodu iz pluća – govori Šestić, piše Avaz.

Zatim su se pojavili i policajci, a svi zajedno ustanovili su kako je sugrađanin počeo da diše, odnosno da je dobro. Šestić ne krije da je ponosan na činjenicu da je spasao jedan život.

– Ubzro je došla i hitna, koja je sugrađaninu ukazala neophodno lekarsku pomoć. Kada sam se vratio u Vatrogasni dom i kada su se slegli utisci, shvatio sam šta sam zapravo uradio. Jedan prelep osećaj i emocija kada ste svesni da ste spasili život, ali i pokazali da se u službi građana – zaključuje Šestić.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.