Dodik: Zašto Evropa ćuti na fašističke ispade Ćamila Durakovića i Bakira Izetbegovića?
Foto: Reuter

nakon izbora u BiH

Dodik: Zašto Evropa ćuti na fašističke ispade Ćamila Durakovića i Bakira Izetbegovića?

- To su neprihvatljive i štetne izjave koje ruše dejtonsku BiH. Srebrenica se nalazi unutar Srpske! Zašto Srbin ne može da bude načelnik? Takvim stavom bošnjački političari ruše ustavni poredak zemlje koji počiva na ravnopravnosti svih naroda - ističe Dodik
Objavljeno: 09:02h

Izjave sarajevskih političara i Ćamila Durakovića da je neprihvatljivo da Srbin bude izabran za načelnika Srebrenice su fašističke! Ne mogu da se pomirim sa takvim negativnim stavovima prema Srbima i zaista mi nije jasno zašto niko od stranih diplomata i predstavnika EU u BiH nije osudio takve istupe, kaže predsednik RS Milorad Dodik.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

- To su neprihvatljive i štetne izjave koje ruše dejtonsku BiH. Srebrenica se nalazi unutar Srpske! Zašto Srbin ne može da bude načelnik? Takvim stavom bošnjački političari ruše ustavni poredak zemlje koji počiva na ravnopravnosti svih naroda - ističe Dodik za Večernje novosti i dodaje da je neprihvatljivo bošnjačko osporavanje demokratske pobede Mladena Grujičića.

Predsednik Srpske tvrdi da strane diplomate i predstavnici EU u BiH sigurno ne bi prećutali da je neko od srpskih zvaničnika izjavio tako nešto.

- Takve izjave su nedemokratske i netolerantne, a strane diplomate koje dolaze iz zemalja najviših demokratskih vrednosti nemo gledaju napade na srpskog kandidata koji je dobio legalnu podršku većine naroda - kaže Dodik.

Govoreći o zahtevu SDA da budu poništeni izbori u Srebrenici, Dodik kaže:

- To je nastavak harange Bakira Izetbegovića, koji nikako ne može da se pomiri sa činjenicom da je Grujičić dobio podršku naroda - zaključuje Dodik.

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.