TRI DANA POSLE RUŠENJA CRKVE NA NJENOM IMANJU: Fata Orlović smeštena u bolnicu!
Fata Orlović, Foto: Printscreen/Youtube

STANJE SE POGORŠALO

TRI DANA POSLE RUŠENJA CRKVE NA NJENOM IMANJU: Fata Orlović smeštena u bolnicu!

Primljena je zbog problema sa plućima koje je imala ranije

Objavljeno: 15:38h

Fata Orlović je hospitalizovana na Klinici za plućne bolesti UKC-a Tuzla zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, prenosi Radio Sarajevo.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba potvrdio portparol UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović, Fata Orlović je primljena u bolnicu zbog problema sa plućima koje je ranije imala.

- Nana Fata smeštena je na odeljenje za plućne bolesti. Trenutno se prati stanje pacijenta - rekla je Aščerić-Mujedinović.

Ašćerić-Mujedinović je takođe za portal Radio Sarajevo rekla da je Fata Orlović proteklih dana imala težak period i da želi da se odmori.

- Veliko je interesovanje za Nana Fatu. Sad joj je potreban mir - dodala je portparol UKC-a Ersija Aščerić-Mujedinović.

Kako se tvrdi, "Fata Orlović je protekle dve noći, nakon što je u njenom dvorištu u Konjević Polju srušena bespravno sagrađena crkva, bila izložena provokacijama".

- Više pijanih ljudi dolazilo je pred kuću Fate Orlović, pevalo četničke pesme i ljubilo zemlju na kojoj je crkva srušena - rekao je izvor za Tuzlanski.ba, dodajući da je "Fatu Orović sve to potreslo, što je dodatno narušilo njeno zdravlje".

Uklanjanje bespravno sagrađene zgrade pravoslavne crkve započelo je nakon presude Evropskog suda za ljudska prava u Strasoburgu 1. oktobra 2019. godine, kojom je državi Bosni i Hercegovini naloženo da se pridržava ranijih odluka o uklanjanju crkve - 1999. godine Odluka CRPC-a i Ministarstvo za izbeglice 2001.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/avaz.ba)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.