PREPORUKE ZA ODRŽAVANJE SVADBENIH SVEČANOSTI I PROSLAVA U SRPSKOJ: Bez grljenja i ljubljenja!
Ilustracija, Foto: Profimedia

EPIDEMIOLOŠKE MERE

PREPORUKE ZA ODRŽAVANJE SVADBENIH SVEČANOSTI I PROSLAVA U SRPSKOJ: Bez grljenja i ljubljenja!

Osobe koje imaju simptome zarazne bolesti ili kod kojih postoji sumnja ili potvrđena kovid infekcija, kao i oni koji su bili u kontaktu sa onima koji su zaraženi, ne smeju prisustvovati ovim proslavama

Objavljeno: 11:26h

Svadbene svečanosti i sve proslave, kad god je to moguće, treba da se organizuju na otvorenom prostoru te da se ograniči broj zvanica na najmanji mogući broj.

Ovo je navedeno u Preporukama za održavanje svadbenih svečanosti Instituta za javno zdravstvo RS, uz napomenu da maksimalan broj zvanica treba da bude u skladu sa trenutno važećim zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, piše Srpskainfo.

– Za vreme boravka u objektu u kojem se organizuje proslava, preporučuje se održavanje fizičke distance između gostiju, te primena svih drugih važećih higijensko-epidemioloških mera. Za organizaciju svadbene svečanosti u skladu sa važećim merama, odgovoran je organizator proslave. Organizator određuje odgovornu osobu koja se stara da se mere poštuju. Organizator svadbene svečanosti vodi evidenciju prisutnih gostiju, koja obuhvata ime i prezime i kontakt telefon – navedeno je u preporukama.

Osobe koje imaju simptome zarazne bolesti ili kod kojih postoji sumnja ili potvrđena kovid infekcija, kao i oni koji su bili u kontaktu sa onima koji su zaraženi, ne smeju prisustvovati ovim proslavama.

– Sedeća mesta u prostoru objekta potrebno je rasporediti na način kako je navedeno u preporukama za ugostiteljske objekte. Prilikom izvođenja muzike uživo, potrebno je obezbediti udaljenost od četiri metra između bine i stolova. Ne preporučuju se aktivnosti koje uključuju blizak fizički kontakt, kao što su ples, grljenje, ljubljenje, osim ako se ne radi o članovima istog domaćinstva ili osobama koje su uobičajeno u bliskom kontaktu – stoji u preporukama.

Iz IJZ RS saopštili su da je na ulazu u objekat potrebno postaviti dozator sa dezinfekcionim sredstvom. Pre i nakon proslave potrebno je detaljno očistiti i prozračiti objekat.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.