NIŠTA OD POPUŠTANJA MERA ZA STRANCE: U BiH bez PCR testa i dalje mogu ući samo državljani 3 države!
ilustracija, Foto: Ilustracija, EPA-EFE/ GEORGI LICOVSKI

obavezno pogledajte!

NIŠTA OD POPUŠTANJA MERA ZA STRANCE: U BiH bez PCR testa i dalje mogu ući samo državljani 3 države!

Savet ministara danas nije usvojilo ni da se strancima omogući ulazak sa negativnim brzim antigenskim testom

Objavljeno:

Savet ministara BiH danas nije usvojio predlog odluke o novim uslovima za ulazak stranih državljana u Bosnu i Hercegovinu. To znači da osobe koje su vakcinisane ili prebolovalekorona virus i dalje ne mogu ući bez negativnog PCR testa.

Odluka podrazumeva da će u BiH, bez PCR testa, moći ući samo državljani Hrvatske, Srbije i Crne Gore, a svi ostalo stranci će pri ulasku u BiH morati pokazati negativan PCR test ne stariji od 48 časova.

Takođe, Savet ministara danas nije usvojilo ni da se strancima omogući ulazak sa negativnim brzim antigenskim testom. Ove odluke sigurno će izazvati novo ogorčenje radnika iz sektora turizma, hotelijerstva i ugostiteljstva, ali i drugih branši.

Podsetimo u septembru prošle godine je donesena odluka o izmenama uslova za ulazak stranaca. Tako je svim stranim državljanima, osim za Hrvate, Srbe i Crnogorce, potreban negativan PCR da bi ušli u BiH.

Nema ukidanja viza

Savet ministara BiH još jednom je odbio da usvoji Odluku o izmenama Odluke o vizama kojom bi državljanima Saudijske Arabije bio omogućen ulazak u BiH bez izdavanja vize. Ideji da bogati državljani Saudijske Arabije imaju olakšice prilikom ulaska u BiH, posebno su se obradovali ugostitelji, hotelijeri i turistički radnici kojima bi oni mogli spasiti predstojeću sezonu.

Zbog negativne odluke Saveta ministara BiH o ukidanju bezviznog režima, Flynas će, planiranih najmanje 10 sedmičnih letova iz Saudijske Arabije za BiH, preusmeriti ka Albaniji, Azerbejdžanu, Uzbekistanu i Ukrajini koji imaju bezvizni režim sa Saudijskom Arabijom, piše Klix.

Bonus video:

00:24

Ovo je kuća u kojoj je ubijena Stanojka iz Kovina

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.