NIDŽO IZ SARAJEVA SE GODINAMA KRIO U RUSIJI: Najtraženiji begunac nakon 22 godine optužen za ubistvo KONDUKTERA!
ilustracija, Foto: Profimedia

KONAČNO!

NIDŽO IZ SARAJEVA SE GODINAMA KRIO U RUSIJI: Najtraženiji begunac nakon 22 godine optužen za ubistvo KONDUKTERA!

Zločin se dogodio 3. juna 1999. godine oko 12:20 na autobuskoj stanici na Palama

Objavljeno:

Nikodin Komadara iz Sarajeva, zvani Nidžo, nakon 22 godine optužen je za ubistvo Željka Minića, konduktera "Romanija prevoza", koje se desilo u Palama, pišu Nezavisne.

Protiv njega je zbog krivičnog dela ubistvo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu nakon sprovedene dugogodišnje istrage podiglo optužnicu, koju je potvrdio Okružni sud u Istočnom Sarajevu.

Pobegao nakon zločina

Zločin se dogodio 3. juna 1999. godine oko 12:20 na autobuskoj stanici na Palama. Minić je tada pogođen sa više metaka iz pištolja u glavu i grudni koš, dok je izvršilac krivičnog dela tada pobegao i godinama je bio nedostupan istražnim organima.

Komadara, koji je bio jedan od najtraženijih begunaca iz BiH, uhapšen je početkom godine u Moskvi na osnovu međunarodne poternice koja je za njim raspisana 2003. godine. Prilikom hapšenja Komadara je imao falsifikovane putne isprave, izdate na drugo ime, koje su mu pomogle da se skriva više od dve decenije.

Na zahtev pravosudnih organa, Rusija je 28. januara ove godine Komadaru izručila u BiH, te mu je određen pritvor.

Kako se navodi u optužnici, Komadari se stavlja na teret da je pomenutog dana 1999. godine, na autobuskoj stanici koja se nalazi u ulici Milana Simovića, opština Pale, u nameri da ubije, iz pištolja nepoznate marke ispalio više hitaca u pravcu žrtve.

Produžen pritvor

- Pogodio ga je pritom u predeo glave, grudnog koša i trbuha, nanevši mu na taj način prostrelnu ranu grudnog koša i trbuha, sa ulaznim otvorom projektila ispod leve lopatice, i izlaznom ranom u predelu desne strane bočno ispod bubrežne lože, kao i ustrelnu ranu glave sa ispadanjem mozgovine i krvarenjem iz levog uha, usled čega je Ž. M. istog dana preminuo u Opštoj bolnici Kasindo - navodi se u optužnici.

Komadari je ujedno produžen pritvor do izricanja prvostepene presude.

Bonus video:

01:09

KOLONE ŠLEPERA ČEKAJU DA UĐU U MAĐARSKU: Još smo u Srbiji, ko zna kad će Mađari da nas puste!

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.