STANIVUKOVIĆ POZVAO VIŠKOVIĆA DA SMENI LUKAČA: Nakon potvrđene optužnice za napad!
Draško Stanivuković, Foto: printscreen

FIZIČKI NAPAD

STANIVUKOVIĆ POZVAO VIŠKOVIĆA DA SMENI LUKAČA: Nakon potvrđene optužnice za napad!

Prema optužnici, Lukač je Stanivukovića napao 23. decembra 2019. godine oko 22 časova za vreme održavanja posebne sednice parlamenta Srpske čiji tok su direktno prenosili mediji

Objavljeno:

Gradonačelnik Draško Stanivuković je pozvao predsednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića da smeni ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača.

Komentar je to Stanivukovića nakon informacije da je Osnovni sud u Banjaluci potvrdio optužnicu protiv ministra Lukača, zbog fizičkog napada na tadašnjeg narodnog poslanika Draška Stanivukovića, koji je sada gradonačelnik Banjaluke, piše Srpskainfo.

– Ja očekujem da on podnese ostavku, ali čisto sumnjam da ima morala, zato očekujem i pozivam Viškovića da ga smeni. To je čovek koji je batinar i protiv koga je podignuta optužnica zato što je udario narodnog poslanika – rekao je Stanivuković.

Prema optužnici, Lukač je Stanivukovića napao 23. decembra 2019. godine oko 22 časova za vreme održavanja posebne sednice parlamenta Srpske čiji tok su direktno prenosili mediji.

– U toku sednice narodni poslanik D.S. je predsedniku Vlade Republike Srpske dao zastavice sa oznakom NATO pakta. Te zastavice je predsednik Vlade polomio i bacio na pod. Optuženi je oštećenom uputio ozbiljnu pretnju da će mu naneti zlo, na način da mu se pretećim tonom obratio rečima: „I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako…inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovde danas“, što je kod oštećenog izazvalo osećaj ugroženosti i straha za sopstveni život. Potom je više puta pozvao oštećenog da dođe do njega, pa kada mu je oštećeni prišao, rekao mu je: „Još jednom, još jednom majmune“, nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u predio lica te mu naneo telesnu povredu u vidu nagnečenja sluznice donje usne – stoji u optužnici.

Bonus video:

03:01

ESPRESO ANKETA: Šta Beograd misli o Evroviziji i ovogodišnjem pobedniku!

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.