ŽELJKA CVIJANOVIĆ NAKON SASTANKA SA KRIVOKAPIĆEM: Želimo da nam odnosi sa Crnom Gorom budu kao sa Srbijom!
Predsednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović, Foto: Dragana Udovičić

NAJVIŠI MOGUĆI NIVO

ŽELJKA CVIJANOVIĆ NAKON SASTANKA SA KRIVOKAPIĆEM: Želimo da nam odnosi sa Crnom Gorom budu kao sa Srbijom!

Cvijanovićeva je navela da je dogovoreno ukidanje naplate putarine da bi se obezbedila lakša i jeftinija komunikacija naših građana sa Crnom Gorom

Objavljeno:

Predsednica Republike Srpske (RS) Željka Cvijanović izjavila je danas posle sastanka sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem da postoji želja da se odnosi tog entiteta sa Crnom Gorom podignu na najviši mogući nivo, odnosno da to bude prirodna veza kao sa Srbijom.

Cvijanovićeva je naglasila da pri tome treba da se koriste i resursi EU koja daje odredjene mogućnosti da se jačaju takve regionalne ili medjudržave veze.

Ona je navela da postoji veliki prostor za povećanje spoljno-trgovinske razmene izmedju Republike Srpske i Crne Gore i da su institucije opredeljene da rade na tom planu.

Cvijanovićeva je navela da postoji više značajnih infrastrukturnih projekata na kojima RS i Crna Gora mogu saradjivati, dodavši da je posebno značajan istakla izgradnju magistralog puta Foča-Hum."Današnji razgovor bio je u funkciji onoga što treba uraditi da bismo poboljšali odnose i da bismo se bolje razumeli", kazala je ona.

Navodeći da je s Krivokapićem razgovarala o prirodnoj upućenosti jednih na druge, predsednica RS je istakla da saradnju treba podići na viši nivo i obezbediti logistiku da bi stvari mogle da se realizuju.

Cvijanovićeva je navela da je dogovoreno ukidanje naplate putarine da bi se obezbedila lakša i jeftinija komunikacija naših građana sa Crnom Gorom.

- S obzirom da idemo u susret turističkoj sezoni, razgovarali smo o spremnosti Crne Gore za prijem turista, kazala je ona, dodavši da je to posebno važno za gradjane RS, koji su tradicionalno naslonjeni na crnogorsko primorje.

Cvijanovićeva je pozvala građane Crne Gore da odmor provedu u u RS, koja ima mnoštvo turističkih destinacija, poput banjskih centara, planina, ekstremnih sportova, verskog turizma...

- Raduje nas planirano uvodjenje avio-linije koja će dodatno poboljšati mogućnost naših ljudi na putuju, kazala je ona.

Bonus video:

04:08

NAJVEĆI ŠMEKER STAROG BEOGRADA OBJASNO KAKO SE PONAŠA U KAFANI: Danas je sve drugačije, maniri su se promenili

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.