EFIKASNA AKCIJA POLICIJE NA AERODROMU U TUZLI: Žena uhapšena zbog sumnje da je organizovala terorističke grupe!
Hapšenje, Foto: News1/Zorana Jevtić

zatvor

EFIKASNA AKCIJA POLICIJE NA AERODROMU U TUZLI: Žena uhapšena zbog sumnje da je organizovala terorističke grupe!

Hamzabegović je supruga Muradifa Hamzabegovića, koji je u Sudu BiH osuđen zbog krijumčarenja ljudi, a koji se trenutno nalazi u Siriji

Objavljeno:

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su na aerodromu u Tuzli Senu Hamzabegović zbog sumnje da je počinila krivična dela finansiranja terorističkih aktivnosti i organizovanja terorističke grupe.

Hamzabegović je supruga Muradifa Hamzabegovića, koji je u Sudu BiH osuđen zbog krijumčarenja ljudi, a koji se trenutno nalazi u Siriji.

Pozivajući se na svoja saznanja, sarajevski portala Klix piše da se sumnja da je ona iz Švajcarske slala novac u Bosnu i Hercegovinu, ali i u Siriju, kao i da je na taj način finansirala terorističke aktivnosti.

Osim bezbednosnih agencija u BiH, Senine aktivnosti su navodno registrovale i strane službe.

Postupajući po naredbi Suda BiH, policijski službenici SIPA-e su izvršili pretres osoba, stambenih i pomoćnih objekata na jednoj lokaciji u Tuzli i tom prilikom otkrili i privremeno oduzeli predmete koji će poslužiti kao dokaz u daljnjem krivičnom postupku.

Onaje uhapšena juče i odmah je privedena na kriminalističku obradu, nakon čega će, u skladu s odredbama Zakona o krivičnom postupku Bosne i Hercegovine, uz izveštaj o počinjenom krivičnom delu, biti predata u daljnju nadležnost Tužilaštvu BiH.

Bonus video:

00:46

Hapšenje u Požarevcu (VIDEO)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.