U BOSNI I HERCEGOVINI UBLAŽENE MERE: Otvaraju se teretane, fitnes centri, kladionice
Korona, Foto: EPA/ FEHIM DEMIR, Ilustracija

popuštanje

U BOSNI I HERCEGOVINI UBLAŽENE MERE: Otvaraju se teretane, fitnes centri, kladionice

Nakon što je usvojen predlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, novom naredbom je dozvoljeno služenje nargila

Objavljeno:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona ublažila je epidemijske mere i omogućila otvaranje fitnes centara, teretana, kladionica u ovom kantonu.

Nakon što je usvojen predlog Kriznog štaba Ministarstva zdravstva, novom naredbom je dozvoljeno služenje nargila u otvorenim prostorima, a mere koje su sprovođene u predškolskim ustanovama ubuduće će biti primenjivane i u drugim subjektima čija je delatnost rad sa decom.

Ukinuta je većina ranije donesenih restriktivnih mera, tako da su ograničenja svedena na važeće mere iz naredbi Vlade Federacije BiH, saopštila je pres-služba ovog kantona.

Ministar zdravstva i predsednik Kriznog štaba Zeničko-dobojskog kantona Adnan Jupić napomenuo je da se epidemiološka situacija još označava kao nepovoljna, ali da je opšta slika znatno poboljšana.

Prema njegovim rečima, smanjen je broj novih slučajeva, kao i pritisak na bolničke kapacitete.

Vršilac dužnosti premijera i ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Spahija Kozlić je naveo da je, nakon preporuke Kriznog štaba, danas počeo postepeni povratak učenika završnih razreda osnovnih i srednjih škola u školske klupe, te da će do kraja sedmice biti poznati model i dinamika povratka svih učenika u škole.

Bonus video:

02:38

Načelnik Komunalne milicije u neverici zbog korona svadbe

(Espreso / Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.