STANIVUKOVIĆ JE NA SASLUŠANJU! Najnovija vest upravo trese Bosnu
Virus, Foto: printscreen

ŠTA ĆE BITI?

STANIVUKOVIĆ JE NA SASLUŠANJU! Najnovija vest upravo trese Bosnu

Policijska uprava Banjaluka je podnela krivičnu prijavu protiv Stanivukovića.

Objavljeno:

- Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković iz Partije demokratskog progresa (PDP) saslušan je danas u Policijskoj upravi Banjaluka u svojstvu osumnjičenog, a tereti se za kršenje epidemioloških mera prilikom nedavnog protesta ugostitelja u centru Banjaluke.

Policijska uprava Banjaluka je podnela krivičnu prijavu protiv Stanivukovića.

"Prihvatam ovu vrstu krivičnog dela zato što sam uz svoj narod. Cilj je da se zastraše gradjani ako izadju na proteste i kažu šta misle, nije više cilj zastrašiti gradonačelnika", kazao je Stanivuković.

Dodao je da je "narodu je više dozlogrdilo i da vlast samo budi revolt".

"Setite se svih korona žurki, pa skupa Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) koji je otvorio kampanju u Banjaluci. Pitam se zašto je gradonačelnik odgovoran što je narod došao ispred Gradske uprave", kazao je Stanivuković.

Prema njegovim rečima, radi se o političkom obračunu vlasti u RS sa političkim protivnicima, ocenivši da je MUP postao oružje u rukama jedne političke stranke.

Stanivuković je naveo da mu je prvi dan gradonačelničkog mandata počeo sa tužbom i saslušanjem u Osnovnom sudu, kao i da iza sebe ima prijave za pokušaj državnog udara i oštećenja službenog vozila, stare dve i po godine.

Naveo je da je u policijsku stanicu otišao bez advokata, jer ima "toliko prakse da mu ne trebaju saveti advokata" i da je na saslušanje došao "kao da ide na plažu".

"Ovo ne staje. Spreman sam psihički. Došao sam biciklom u stanicu i sad odoh na svoj posao. Mene neće zastrašiti, ali više ne mogu zastrašiti ni gradjane", istakao je Stanivuković.

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka danas su Okružnom javnom tužilaštvu protiv Miloša Stanišića, Dalibora Šajića i Željka Tatića, predstavnika ugostitelja RS, koji su organizovali nedavni protest u centru Banjaluke, nezadovoljni položajem u kome su se našli u vreme pandemije korona virusa.

Oni se terete da su 5. aprila, kao članovi i odgovorna lica Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva RS i Udruženja radnika turizma i ugostiteljstva RS, na prostoru izmedju Palate predsednika republike i Gradske uprave u Banjaluci postupili suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije, odnosno prekršili epidemiološke mere.

Bonus video:

09:05

IGOR MILOJEVIĆ ZA ESPRESO

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.