Dodik najavio novi referendum i zapretio Bakiru Izetbegoviću!
Foto: Reuter

Ne staje

Dodik najavio novi referendum i zapretio Bakiru Izetbegoviću!

"Ovo što je uradio Bakir Izetbegović, će mu se obiti kao bumerang o glavu", poručio je Dodik
Objavljeno: 08:13h

Predsednik RS Milorad Dodik najavio je da će u Srpskoj biti još referenduma i da će oni biti organizovani elektronski, kako bi se brže i lakše mogli sprovesti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Na tim referendumima, kako je rekao, imaće pravo da se izjasne svi oni koji budu imali upisano šestomesečno prebivalište u RS.

"Ovo što je uradio Bakir Izetbegović, će mu se obiti kao bumerang o glavu", poručio je Dodik. Ponovio je da će se na poziv Tužilaštva BiH odazvati, ali da ne želi ići u Sarajevo, i izrazio je spremnost da se obrati putem video linka ili iz neke lokacije u RS. Dodik je pojasnio da se ustupci odnose na činjenicu da bez predstavnika vlade RS nijedna odluka u sklopu mehanizma neće moći biti donesena. Dodao je da će uskoro biti usvojen Pravilnik koji će definisati ko je nadležan da predstavlja RS na pregovorima i razgovorima. Ponovio je da je tokom pregovaranja o mehanizmu koordinacije RS od Bakira Izetbegovića, predsedavajućeg Predsedništva BiH, dobila ustupke kakve nije mogla ni da sanja, preneli su banjalučki mediji. Ponovio je i a će uskoro Srpska podneti apelaciju Ustavnom Sudu BiH oko svih zakona usvojenih u Federaciji a za koje nije bilo saglasnosti, zbog činjenice da Dom naroda Federacije nije popunjen na ustavan način, sa Srbima, te najavio i apelaciju o 1. martu, kao Danu državnosti BiH, koji Srbi i Srpska ne priznaju.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.